GP-sirkus on tulevana viikonloppuna MotoGP-sarjan lyhimmällä radalla – kaksi suomalaisajajaa mukana

Radan pituus on 3,371 kilometriä ja erikoisuus on se, että radalla on kymmenen vasemmalle kääntyvää kaarretta, kun oikeaan kääntyviä mutkia on vain kolme.

Keskinopeus on hyvissä olosuhteissa vähän yli 160 kilometriä tunnissa. Eli rata kuuluu hitaimpien joukkoon. Toisaalta siinä on muutama pitkä ja kovavauhtinen vasemmalle menevä mutka ja huippukuljettajat pitävät rataa vaikeana.

Renkaiden vasemman puoleinen kulutus on kova haaste MotoGP-luokassa Michelinille. Nyt ranskalaistehtaalla on enemmän dataa rengaskulutuksesta. Vuosi sittenhän rata oli uudelleen päällystetty ja rengasvalmistaja oli kovilla oikeiden renkaitten saamisessa kuninkuusluokan ajajille.

MotoGP-luokassa on mukana myös Mika Kallio, joka ajaa kertalisenssillä KTM:n tiimissä. Mika kertoi viime viikonloppuna Imatran IRRC-kisan yhteydessä, että into on kova päästä näyttämään kisavauhtiaan suosikkiradallaan.

Vähän häntä huolestutti kylkensä kunto, sillä se ei ollut täysin parantunut.
Palkintopallin ylin koroke on Mikalle tuttu, sillä vuonna 2005 hän voitti Sachsenringillä 125-kuutioisten luokan.

Toisena suomalaisajajana Sachsenringillä on Niki Tuuli. Hän on ajanut vuosia sitten tällä radalla, mutta ensikierrokset Niki varmasti ottaa rauhallisesti. Torstaina Tuulella on pakollinen lääkärintarkastus virallisen ajoluvan saamiseksi.

Aki Ajon johtamat tiimit ovat pistejahdissa Moto3 ja Moto2 –luokissa. Moto3:ssa loukkaantunutta Darryn Binderiä tuuraa nuori espanjalainen Raul Fernandez.

Moto2-luokassa Ajon kuljettajat Miguel Oliveira ja Brad Binder pitävät Sachsenringin radasta. Oliveira on MM-taulukossa toisena 16 pistettä kärkeä jäljessä ja Binderin pisteet oikeuttavat seitsemänteen sijaan.
 

Uusin numero