Gariboldi kehuu vuolaasti Kullasta

Kullas, 20, on testannut viime päivät ahkerasti Gariboldi-tiimin Hondaa ollakseen valmis Malagrottassa tänä viikonvaihteena ajettavaan Italian sarjan toiseen osakilpailuun.

Riola Sardossa startanneella Italian sarjalla on oma ja erityisesti tiimin kannalta isokin merkityksensä, mutta Kullaksen päätähtäin siintää luonnollisesti MX2-luokan MM-sarjassa, jonka alkuun on aikaa enää kolme viikkoa.

Ensimmäiset MM-pisteet ovat jaossa Losailin uuden ja voimakkaasti valaistun radan iltakilpailussa 3. maaliskuuta Qatarissa. Kullaksen matkamittariin kiertyy Qatarin historiallista GP:tä edeltävänä perjantaina 21 ikävuotta.

– Sardinian kilpailun jälkeen on ajettu mukavasti lisää testiä. Hyvin fiiliksin seuraavaan kisaan, vahvistaa Kullas.

Sarjakärki Kullas tyylitteli viime sunnuntaina Riola Sardon pehmeällä hiekkaradalla vakuuttavan voiton MX2-luokassa. Tony Cairolin nimiinsä viemässä MX1- ja MX2-luokkien yhdistelmäerässä Kullas kiirehti kymmenenneksi hyvän nousun myötä.

MM-sarjan loppupisteissä viiden parhaan joukkoon tähtäävän Kullaksen suoritus keräsi ansaitut kehut myös tiimin omistajalta Giacomo Gariboldilta. Päällikön odotukset ovat korkealla paluumuuttajan osalta.

– Näin hyvä alku on tervetullut koko tiimillemme. Olin todellakin vaikuttunut Harrin suorituksesta. Hän oli viettänyt ennen Italian sarjan avausta kuukauden Kaliforniassa harjoitellen CRF450-pyörällä. Hän ehti kokeilla CRF250:hta vain kerran ennen kisaa ja ajoi heti voittoon, kehui Gariboldi.

Italian sarja viedään läpi tiiviillä temmolla ja peräkkäisinä viikonvaihteina ennen MM-kautta. Sarjan huipentuma odottaa Malagrottan jälkeen vuoroaan 17. helmikuuta Arcossa.

Pyrhönen vie joukkonsa
Hawkstonen radalle

Kimi Räikkösen omistama ja Antti Pyrhösen johtama MX1-luokan Ice1Racing-tiimi jatkaa MM-valmistelujaan tulevana viikonvaihteena puolestaan Hawkstone Parkin radalla Englannissa.

MX1-luokassa ranskalaista Xavier Boogia ja portugalilaista Rui Goncalvesia ajettava tiimi käynnisti kauden reilut kaksi viikkoa sitten Italian Mantovassa.

Ice1Racingin MM-kenraali sijoittuu Ranskan Valenceen 17. helmikuuta.

* Harri Kullaksen kuva:  Gariboldi Racing

Uusin numero