Francesco Bagnaia nousi kalkkiviivoilla Moto2-voittoon Itävallassa – Niki Tuuli 21:s

Aki Ajon KTM-tiimin Oliveira ja VR46:n Bagnaia karkasivat muilta jo ennen kilpailun puoliväliä. Toinen Ajon kuljettaja Brad Binder ajoi tässä vaiheessa sijalla seitsemän.

Niki Tuuli piipahti kilpailussa jo sijalla 20, mutta putosi sitten jälleen Top20:n ulkopuolelle.

Bagnaia ja Oliveira kävivät viisi viimeistä kierrosta kovaa taistelua voitosta, italialainen teki useita ohitusyrityksiä, mutta Oliveira pystyi ne aina kuittaamaan. Kunnes tultiin viimeisiin mutkiin; siinä Bagnaia pystyi ohitukseen. Molemmat ajautuivat hiukan ulos radalta, mutta pysyivät pystyssä. Ennen sitä Oliveira oli neljästi pystynyt kuittaamaan takaisin Bagnaian ohituksen.

Kaksikon taistelu maailmanmestaruudesta on todella tiukkaa, ohituksellaan Bagnaia siirtyi kärkipaikalle kolmen pisteen turvin.

Alex Marquez kaatui viimeisessä mutkassa ja kolmospaikalle kiihdytti VR46:n Luca Marini. Brad Binder oli maalissa kuudes.

Tuuli kamppaili kisan lopun sijoista 20-22, lopulta hän oli ruutulipulla 21:s eli tismalleen samalla sijalla kuin viikko sitten Tshekin Brnossa. Eroa kärkeen tuli nyt tosin yli 10 sekuntia enemmän.

”Ottaa päähän hävitä tällä tavalla, vaikka taistelu oli hieno ja annoin kaikkeni. Yritin viimeisessä mutkassa pitää linjani, mutta eturengas nousi hiukan ilmaan ja ajauduin liiaksi ulos. Olen kuitenkin tyytyväinen, koska nyt asiat tuntuvat luistavan oikein mukavasti”, Oliveira sanoi.

Bagnaia oli riemuissaan voitosta.

”On hienoa nousta taas MM-kärkeen, mutta kilpailu oli tiukka. Olin alussa mennä uloskin ruuhkassa. Kun sain Oliveiran kiinni, menimme kyllä ihan limitillä loppuun saakka. Päätin yrittää ohitusta viimeisessä mutkassa ja se onnistui nyt. Koko viikonloppu oli meille hyvä ja olemme olleet todella nopeita”, voittaja kertoi.