Flunssainen Hermunen viides aika-ajossa

S1-luokan MM-pisteissä toisena oleva Mauno Hermunen ajoi lauantain aika-ajossa viidenneksi, mikä ei vantaalaista tyydyttänyt. Flunssainen Hermunen ihmetteli Kreikan osakilpailun järjestäjien päätöstä jättää radasta pois hiekkaosuus, joka olisi Husqvarna-kuljettajan vahvinta osa-aluetta.

– Ei oikein ajo kulkenut. Olen ollut viime päivinä flunssassa, mutta enemmän ajamiseen vaikutti järjestäjien päätös ajattaa meitä pelkästään asvaltilla. En ymmärrä asiaa lainkaan, sillä rata oli kuiva ja lämpötila parikymmentä astetta, joten hiekkaosuus olisi ollut aivan hyvin ajettavissa. Sateella hiekkaosuuksia on jätetty pois, mutta nyt en käsitä syytä toimia näin. Täällä hiekkapätkä on vielä hieno, ja yleisesti hiekka on minun vahvuuteni. Muilla on puolestaan enemmän kokemusta asvaltilta, motocrosstaustan omaava Hermunen kuvaili.

– Lähden sunnuntain kahteen erään kuten muihinkin kauden eriin, ajamaan parhaani mukaan. Minun pitäisi jaksaa ajaa, vaikka olenkin hieman kipeä. Huomiseksi on luvattu vesisadetta, mutta se ei minua haittaa. Haluaisin vain, että myös se hiekkaosuus olisi radassa mukana.

MM-sarjaa johtava ranskalainen Thierry van den Bosch sijoittui aika-ajossa neljänneksi ja MM-sarjassa kolmantena oleva italialainen Ivan Lazzarini kolmanneksi. Aika-ajon nopein oli Hermusen tiimitoveri, ranskalainen Thomas Chareyre.

Moottoripyöräily: Supermoto, MM-sarja, S1-luokka, 5/7-osakilpailu, Thessaloniki, Kreikka, aika-ajo, la 17.10.2009 (kilpailu su 18.10.2009).
Tulokset:
S1, aika-ajo:
1. Chareyre, Thomas, FRA, Husqvarna, 0:56.436
2. Hiemer, Bernd, GER, KTM, 0:56.978
3. Lazzarini, Ivan, ITA, Honda, 0:57.024
4. van den Bosch, Thierry, FRA, TM, 0:57.049
5. Hermunen, Mauno, FIN, Husqvarna, 0:57.077

Uusin numero