Flat trackin Viking Cup jatkui viikonloppuna Ruotsissa

Flat trackin Pohjoismaiden mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin Ruotsin Vetlandassa. Vetlanda Motorstadionin speedwayrata kuuluu Ruotsin eliittisarjan ratoihin ja seuran puitteet huippuluokkaa.

PM-sarjassa on monia luokkia ja tässä kisassa mukana oli suomalaisia juniorluokassa ja pro open -luokassa. Kahdeksan suomalaista ajoikin erinomaisesti ja junior luokan voitto sekä pro open luokan kaksi parasta tulikin Suomesta, päivää täydennettiin Amateur-luokan toisella sijalla. Muut suomalaiset täydensi päivää ja tietysti harrasteluokkissa ruotsalaiset näyttivät kaapin paikan. Norjalainen 18-vuotias nuori nainen ajoi todella vahvasti amateur-luokassa saaden monen miehen päänahan erissä.

Saku Purtilo voitti selkeästi yhteislähdöt, jossa ajoi juniorit, rookie ja amateur-luokat yhdessä. Saku ajoi myös pro open -luokassa, josta napsahti tyylikkäästi viides sija. Amateur-luokassa Aku Lantto sladitti kolmanneksi nopeiten karsinnoissa ja nosti sijoitustaan finaalissa yhdellä.

Karsintaerissä jokainen kuljettaja starttasi kaikista kolmesta rivistä tasapuolisuuden vuoksi ja Kurvinen aloitti urakan kolmannesta rivistä, mikä toi haastetta nousta nopeasti kohti kärkeä. Toiseksi viimeisellä kierroksella Kurvinen saavutti Ossi Rantalan ja ajoi erävoittoon. Myös kaksi viimeistä karsintaerää päättyi Kurvisen voittoon ja muista suomalaisista top kolmeen ajoi erissä Ossi Rantala ja Mikko Koskinen. Tsekin viime kauden MM nelonen Ondrej Svedik ajoi vahvasti myös karsinnat. Finaaliin menivät Kurvinen, Rantala, Koskinen, Svedik, Purtilo. Muut kuskit olivat Norjasta ja Suomesta.

Finaalia ennen alkoi sataa reilusti. Ensimmäisen startin vei nimiinsä Koskinen kannassaan, pieni rako tulikin heti seuraaviin. Rantala jäi kuopimaan starttiviivalle ja erän alussa sattui kaatuminen, joka keskeytti erän. Toisessa yrityksessä Kurvinen otti holeshotin ja Rantala lähti seuraamaan, Svedik taisteli Koskisen kanssa kolmannesta sijasta. Maaliin tultiin Kurvinen, Rantala, Svedik, Koskinen, Purtilo ja kuudennen sijan ajoi Norjan Qyvind Dahl.

Pohjoismaiden mestaruussarjan pistetaulukossa Kurvinen johtaa 30 pisteellä ja Koskinen toisena 21 pisteellä. Kolmantena sarjassa jatkaa Qyvind Dahl 17 pisteellä ja neljäntenä sarjassa olevalla Saku Purtilolla on 16 pistettä. Ossi Rantala on viidentenä 15 pisteellä.

Juniorluokassa Purtilo johtaa maksimipistein, eikä taida haastajaa löytyä sarjaan enää viimeiseen kisaan. Aku Lantto jatkaa sarjaa myös top kolmen joukossa Amateur-luokassa ja mahdollisuudet vaikka sarjan voittoon on vielä olemassa.

Muita suomalaisia kisassa oli mukana Santeri Toppari, Olli Mäkelä, Riku Haapamäki.

Sarjan viimeinen kilpailu ajetaan Norjassa 17. elokuuta, siellä ratkaistaan kuka on Pohjoismaiden ensimmäinen vuoden flat track -viikinki.

Teksti ja kuva: Lasse Kurvinen

Uusin numero