Flat Trackin MM-kausi puolessa välissä – Kurvinen johtaa sarjaa

Flat track maailmanmestaruussarja jatkuI lauantaina Unkarin Debrecen:ssä ja Suomen Dream Team jatkoi siitä mihin Saksan avausosakilpailussa jäätiin. Lasselle työvoitto ja pistejohto sarjassa sarjan puolessa välissä 10 pistettä. Unkarin osakilpailu ei ajollisesti ollut helppo taaskaan, mutta kohti finaalia asennetta alkoi löytyä.

Unkarin 381 metriä pitkä ovaali on aikaisemmin ollut vain speedway kuskien areena, nyt ensimmäistä kertaa FIM Flat track osakilpailu ajettiin kyseisellä radalla ja koronatilanne salli Unkarin kisaan katsojiakin paikalle. 

Suomalaiset saivat kilpakaverien ja järjestävän organisaation taholta kiitosta ammattimaisesta toiminnasta, Suomitiimiä kutsuttiinkin Dream teamiksi useilta tahoilta. Unkarilainen yleisö otti suomen menestyksen ja Lasse tietysti pyrki huomiomaan myös kilpailun jälkeen pienet fanit, kuvien ottamiseen jätettiin aikaa ja pyrittiin antamaan hyvä kuva meidän tiimistä.

Pekka Veräväinen liittyi tiimin kokoonpanoon loppukaudeksi ja Viken (Veli Tompuri) kanssa yhteistyö ajajan huoltojoukoissa toimi hienosti. Tiimin valokuvaajana Jukka-Pekka Purtilo toimi myös FIM pressin virallisena kuvaajana, joten tällä kertaa Burt pystyi aikaisempaa enemmän olemaan radan varressa ja napsien huippumuistot kisasta!

Harjoituksissa tutustuttiin radan ajolinjavaihtoehtoihin ja starttitreeniä tehtiin normaalia enemmän. Karsintaerissä Lasse ajoi sijoitukset 1-3-1-1 kasaten 26 pistettä, jotka oikeuttivat toiseen sijaan, jolla valittiin lähtöpaikka finaaliin. Italian Daniel Moschini ajoi karsinnan voittoon, Lasse toinen, Jiri Kraus kolmas ja Kevin Corradetti neljäs, Markus Jell viides.
Finaalin ensimmäinen yritys keskeytyi heti ensimmäisen mutkan kaatuiluun, joka lähti liikkeelle kärkikolmikon kontaktien jälkeisestä tilanteesta. Startin voittanut Kevin Corradetti nojasi suomalaiseen ja Lassen ulkopuolen polven päällä nojasi italian toinen edustaja Daniel Moschini. Moschini kaatui tilanteessa ja takana tulijoita ajoi samaan kasaan.

Toisessa finaaliyrityksessä Lasse otti holet ja pystyi kontrolloimaan ensimmäisten 4 kierroksen jälkeen lähtöä vaikka alkuerien ailahtelevan fiiliksen jälkeen ei riskejä ajossa vältelty.

MM-kärki muodostuu kahden osakilpailun jälkeen
1. Kurvinen Lasse 50p

2. Corradett Kevin ja Jell Markus 40p

4. Daniel Moschini 34p.

Seuraavaksi tiimi ajaa kahden viikon päästä Tsekin Pardubicessä  ja kauden päätöskilpailu ajetaan Italian Bovesissa kolmen viikon päästä.

Lasse #365

Uusin numero