Finnish Superbike – Mäkisen mestaruushaaveet karahtivat moottoririkkoon

(kuva: Harjukuvat)

Ratamoottoripyöräilyn kauden viides ja samalla SM-sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu on takana ja Niko Mäkisen taistelu Superbike-luokan mestaruudesta epäonnistui valitettavalla tavalla, kun moottori antautui ensimmäisen kilpailun alkumetreillä… Tämä oli ensimmäinen kerta Mäkisen kilpailu-uran aikana, kun 4-tahtinen moottori petti kesken ajon ja valitettavasti se sattui juuri tärkeimmällä hetkellä.

Aika-ajo saatiin ajettua loistavan sään vallitessa, vaikka hieman viileämpää oli kuin kesän aikaisemmissa kisoissa. Radan pitoon lämpötilalla ei sinänsä ollut vaikutusta, sillä Alastaron rata on loistava pinnaltaan ja pitoa riittää. Aika-ajossa Mäkinen ajoi toiselle sijalle ja oli todella tyytyväinen tulokseen. Eemeli Lahden vauhtiin ei ihan kyyti riittänyt, aikaeroa jäi lopulta vajaa puoli sekuntia. Toisaalta Mäkisen molemmat ”haastajat”, Ville Valtonen ja Magnus Collin jäivät taakse ja vauhti tuntui muutenkin ihan mukavalta. Pyörään saatiin tosi hyvät säädöt ja toinen lähtöruutu aika tuli yllättävän helposti ja rennolla ajolla. 

(kuva: Harjukuvat)

Kilpailu 1 lähti käyntiin hyvällä startilla ja ensimmäiseen mutkaan Mäkinen sai pidettyä toisen sijansa. Hyvällä sykkeellä ajellessa tuntui siltä, että vauhtia olisi voinut pikku hiljaa nostaa, kun renkaat lämpenivät ja pahimmat kilpakumppanit pysyivät pienen matkan päässä takana Eemelin pitäessä tiukasti kärkipaikkaa.

(kuva: Harjukuvat)

Kolmannella kierroksella sitten iski katastrofi… moottori puutui Las Palmasin mutkasta kiihdyttäessä, eikä kierroksia enää löytynyt kuin 10 000. Nopean vasurin jälkeen hyytyminen kertaantui ja veto loppui lähes kokonaan. Käsi pystyyn varoituksena takana tuleville ja radan sivuun… karmea kolina koneesta ja valtava pettymys. Joku siellä on ”leikannut” kiinni, eikä sille enää mitään voi.

(kuva: Harjukuvat)

Se tarkoitti sitä, että kun luokan kilpailuissa varapyörän käyttö on kielletty ja uutta moottoriakaan ei kireän aikataulun takia ehditty enää vaihtamaan, niin edessä oli luovutus mestaruustaistosta ja 2. kilpailustartti jäi ajamatta. Kausi oli paketissa ja tästä viikonlopusta pisteet jäivät saamatta. 

Magnus Collin voitti mestaruuden ja Ville Valtonen nappasi hopeaa, ONNITTELUT heille siitä. Niko Mäkiselle pronssia lohdutuspalkintona, vaikka viimeiset 2 kilpailua jäivät siis ajamatta. 

-Sen verran jäi hampaankoloon, että kyllä ensi vuonna vielä koitetaan (tai siis otetaan) mestaruus Superbike luokassa saavuttaa ja uudella innolla kevättä odotellaan. 

-LÄMMIN KIITOS KAIKILLE TUKIJOILLE, joiden avulla näitä mitaleita metsästetään… nyt on vuorossa pieni tauko ja sillä välin juhlitaan kuitenkin pronssista mitalia ja suunnitellaan uusia eväitä kaudelle 2021. Toivottavasti olette nauttineet kisailemisesta, jännityksestä ja menestyksestä täysin rinnoin… ja toivottavasti jatketaan myös ensi vuonna 

-ISO KIITOS myös RAM RACING YAMAHA tiimille, Marjamaan Petelle ja muille taustajoukoille. Teitte loistavaa työtä menestyksen eteen, eikä kukaan muu olisi sitä paremmin tehnyt, siksi loistava kehitysmatka oli kausi 2020 kokonaisuudessaan ja mitalisija kuitenkin palkinnoksi, ei huono tulos kovatasoisessa sarjassa.

Teksti: Niko Mäkinen / RAM Racing Yamaha -tiedotus

Uusin numero