Finnish Suberbike-sarjaan houkutellaan uusia kuljettajia

Tulevana viikonloppuna Alastarolla järjestettävään ratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailuun on houkuteltu uusia kuljettajia kokeilemaan kilpailemista.

– Nyt on todellakin talkoot paikallaan, jotta saadaan uusia harrastajia lajin pariin. Ja miksei lopettaneitakin kuskeja takaisin kisaamaan, toteaa Road Racing -lajiryhmän jäsen ja Alastaron osakilpailussa Moottoriliiton valvojana toimiva Jonna Kyllästinen.

Hanke on toiminut hyvin, sillä Alastaron radalla tullaan näkemään lähes 140 kuljettajaa, mikä on ennätysmäärä osallistujia moneen vuoteen.

– Suomalainen Road Racing voi hyvin, jos katsotaan Imatranajoja tai KymiRing-projektia, mutta SM-sarjaan kaivataan nostetta, Kyllästinen jatkaa toivoen, että myös jatkossa nähtäisiin tulevan viikonlopun tapaisia osallistujamääriä.

Ratamoottoripyöräilysarjan kehittämiseen on lähtenyt mukaan myöa tiimejä ja yrityksiä. Muun muassa Stone Racing Team, Motorg ja Star Service sponsoroivat ensikertalaisten osallistumismaksun Alastaron SM-osakilpailuun. Kilpadebyyttinsä tekevät osallistuvat Star Service Cup -nimiseen jokamiesluokkaan, jossa kynnys asettua ensi kertaa viivalle on tehty mahdollisimman matalaksi.

Idea jokamiesluokan perustamisesta kypsyi aikoinaan ajoharjoittelutapahtumien yhteydessä. Monella katumotoristilla oli halu kokeilla kilpailemista, mutta kynnys SM-kilpailuiden yhteydessä järjestettäviin kilpailuihin oli liian suuri.

 

Uusin numero