FIM vahvisti Heinolan enduron alustavassa MM-kalenterissa

MM-sarjassa palataan ensi kaudella tuttuun kahdeksan kisaviikonvaihteen formaattiin.

Kuluvalla kaudella ajetaan yksi viikonvaihde vähemmän johtuen siitä, että Italia ei isännöi henkilökohtaista MM-sarjaa siksi, koska ISDE ajetaan Sardiniassa 30. syyskuuta-5. lokakuuta.

Suomen lisäksi ensi kaudella MM-sarjaa isännöivät Espanja, Portugali, Kreikka, Ruotsi, Meksiko, Italia ja kauden perinteisesti päättävä Ranska. Vuonna 2012 viimeksi MM-enduron järjestelyistä vastanneen Heinolan Moottorikerhon kisa on ensi kauden neljäs.

Ennen Heinolaa vuorossa ovat kauden 5.-6. huhtikuuta käynnistävä Espanja, Portugali ja Kreikka. Espanjan osakilpailun paikkakunta on Basselle, mutta Portugalin ja Kreikan osalta vastaava on vielä vahvistamatta.

Lisäksi Kreikan osakilpailun päivämäärä on yhä avoin. Kreikassa ajetaan ennen Suomea joko 10.-11. tai 17.-18. toukokuuta.

Enköping isännöi
Ruotsin osakilpailua

Viikon päivät Suomen jälkeen isäntävuoron ottaa Ruotsi ja Enköping. Ruotsin osakilpailua seuraa heinäkuun alkuun ajoittuva Meksikon Guanajuato.

Lumezzane toimii puolestaan elokuun alussa Italian osakilpailun estradina. Kausi kietaistaan pakettiin 13.-14. syyskuuta Ranskan Brioudessa.

Meneillään oleva MM-kauden ratkaisut alkavat olla käsillä jo ennätysaikaisessa vaiheessa, eli seuraavien parin viikon kuluessa.

Romanian Buzaussa pisteistä kamppaillaan 15.-16. kesäkuuta ja Kreikan Kastoriassa siitä välittömästi viikon kuluttua.

Kesäkuun rypistyksen jälkeen vuoroaan odottaa enää yksi osakilpailuviikonvaihde 7.-8. syyskuuta Ranskan St Flourissa.

Enduron MM-sarjan kauden 2014 alustava kilpailukalenteri:
05.-06.4. Bassella, Espanja
12.-13.4. Portugali, paikka avoin
10.-11. tai 17.-18.5. Kreikka, paikka avoin
07.-08.6. Heinola, Suomi
14.-15.6. Enköping, Ruotsi
05.-06.7. Guanajuato, Meksiko
02.-03.8. Lumezzane, Italia
13.-14.9. Brioude, Ranska
 

Uusin numero