FIM Legendaksi kutsuttu Mikkola suuntaa Monacon sijaan metsälle

– Tuo samaan viikonvaihteeseen ajoittuva perinteinen Puolan metsästysreissu oli lyöty lentolippuja myöten lukkoon jo kuukausia sitten. Olen ymmärtänyt, että minut kutsutaan Gaalaan uudelleen ensi vuonna. Niin, kunhan se kutsu tulee riittävän ajoissa, sanoo Mikkola, 68.

Mikkolan oli loppujen lopuksi helppo tehdä valintansa.

– Meitä lähtee Suomesta Puolaan neljä kaveria ja toimin porukan vetäjänä. Euroopasta tullaan sitten vastavuoroisesti hirvijahtiin Suomeen. Tämä on tosiaankin jo useamman vuoden perinne, painottaa Mikkola.

Mikkola ajoi upean uransa täysosumat maailmanmestaruuksien muodossa vuosina 1974, 1977 ja 1978 silloisissa 500-kuutioisissa, sekä 250-kuutioisissa kaudella 1976.

Puolassa on sielläkin luvassa marras-joulukuun vaihteessa vikkeliä vastustajia.

– Tähtäimessä on villisikaa, Saksanhirveä ja kaurista, kertoo Mikkola.

Vesterinen ja Tiainen
virallisia Legendoja

Mikkolaa ennen suomalaisista moottoripyöräurheilijoista FIM Legendoiksi on nimetty Yrjö Vesterinen ja Kari Tiainen.

Trialin kolminkertaisesta maailmanmestarista Vesteristä tuli myös virallisissa papereissa Legenda isolla alkukirjaimella vuonna 2011. Enduron seitsenkertainen maailmanmestari Tiainen nousi Legendojen arvovaltaiseen joukkoon vuorostaan viime vuonna.

Enduron osalta on enää vain ajan kysymys, milloin viime kauteen MM-uransa päättänyt lajin kaikkien aikojen menestynein urheilija Juha Salminen kutsutaan FIM Legendaksi. Tänä vuonna ei aika ole vielä kypsä siihen. Kenties se on kuitenkin – muodossa tai toisessa – sitä 14. tammikuuta järjestettävän Suomen Urheilugaalan osalta.

FIM on valinnut Legendoja vuodesta 2010 lähtien. Motocrossin puolelta ensimmäisinä valituiksi tulivat belgialaiset Roger de Coster ja Eric Geboers. Viime vuonna Legendaksi nimettiin ruotsalainen Torsten Hallman.

Kylmäkorpi, Päivärinta ja Hermunen
maailmanmestareina Monacossa

Suomalaisurheilijat ovat edustettuna Monacon tulevassa FIM Gaalassa hienosti kolmen maailmanmestarin voimin Mikkolan poissaolosta huolimatta. Vuosi 203 toi tullessaan kolme maailmanmestaruutta, eli kaksi edelliskautta enemmän.

Joonas Kylmäkorpi ajoi päätyneellä kaudella jo neljännen peräkkäisen maailmanmestaruuden maaradalla. Pekka Päivärinta sai myös neljä mestaruutta täyteen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa. Mauno Hermunen ajoi puolestaan ensimmäisen mestaruuteensa supermotossa.

Suomen moottoriliitto järjestää oman palkintogaalansa 23. marraskuuta Helsingin musiikkitalolla.
 

Uusin numero