Felix Nässi takoi tuplavoitot Tanskan PM-kisassa

Nässi osoitti Moto3-pyörän kilpailukyvyn myös tehokkaampia pyöriä vastaan. Vaikka suoranopeus oli alhaisempi, niin kevyempi Honda NSF 250R oli Nässin käsissä jarruissa ja kaarteissa nopeampi.

Ring Djursland on erikoinen rata. Suuret korkeuserot lyhyellä matkalla tekevät radasta vaikean ajaa ja lähes kaikki kaarteet ovat joko nousevia tai laskevia. Ring Djurslanin lyhyys, vain 1,72 kilometriä, auttoi radan oppimista.

Lauantain ensimmäiset aika-ajot ajettiin märällä ja Nässi oli toinen Leif Nielsenin jälkeen. Toinen aika-ajo oli kuivalla ja Nilsen ajoi pohjat sekunnin erolla Nässiin. Kolmas oli Jasper Sörensen.

Lauantain kilpailussa Nielsen otti parhaan lähdön ja Nässi ajoi kisan puoleen väliin asti toisena, noin sekunnin päässä johtopaikasta. Kaksikon saavuttaessa kierroksella ohitettavan Nielsen ajautui hieman ulos ja Nässille avautui ohituspaikka sisäkaarteesta. Kilpailu ajettiin loppuun suomalaisen. Maalissa eroa oli 1,055 sekuntia Nässin eduksi.

Sunnuntain ensimmäinen aika-ajo oli taas yön sateen jäljiltä märällä radalla, mutta toinen aika-ajo päästiin ajamaan kuivalla kelillä.

Nässin Honda saatiin parempiin säätöihin ja radan kaareteiden ajaminen alkoi sujua. Nässi ajoi 3,2 sekunnin pohjat ennen Nielseniä. Sörensen oli kolmas.

Iltapäivän kilpailu oli taas märällä radalla. Nässi karkasi heti lähdöstä ja voitti selvällä 30 sekunnin erolla Sörensenin.

– Tanskan kilpailu oli mielenkiintoinen ja erittäin haastava rata opetti paljon. Kilpailu oli ensimmäinen PM-osakilpailu, mutta oliko Moto3/GP125 luokan pyörien lähdöllä PM-arvoa jäi vielä epäselväksi, koska erillistä Moto3 lähtöä ei järjestetty, vaikka se kalenteriin oli merkitty, tuumi Nässi.

Nässin ohjelmassa on seuraavan vuorossa Botniaringin SM-kilpailu Jurvassa 24.-25. toukokuuta.

Uusin numero