Felix Nässi päätti SM-sarjan kilpailut voittoihin

Ratamoottoripyöräilyn viimeinen SM-osakilpailu ajettiin Virtasalmen Motoparkissa ja Felix Nässi ajoi voitot molemmissa lähdöissä, tämä riitti SM-hopeaan. Aikaisemmat pistemenetykset ”öljyvanakaatumisena” Kemorassa ja kytkin ongelmat Alastarolla veivät tasaisessa sarjassa mahdollisuuteen mestaruuteen kuudesta osakilpailuvoitosta huolimatta.

Uusi rengassääntö pakotti taas säästämään renkaita aika-ajossa, koska samoilla renkailla oli ajettava vielä kilpailu. Eturivin kakkospaikka tuli Motoparkissa ajalla 1:26,61, mikä oli hyvä lähtöpaikka kilpailuun.

Ensimmäinen kilpailulähtö oli jännittävä alusta loppuun asti. Kimi Patova lähti viivalta parhaiten ja veti heti alussa jo pienen kaulan muuhun joukkoon. Felix Nässi ajoi kuitenkin Patovan pian kiinni ja sen jälkeen sijoituksia vaihdettiin useaan kertaan eikä kaksikko saanut eroa toisistaan. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Patovan johtaessa ja Nässi aivan perässä. Felix teki ohituksen takasuoran päässä. Patova yritti ohitusta vielä paluusuoran jarrussa, mutta ei siinä aivan onnistunut. Maalissa eroa oli 0,061 sekuntia ja järjestys oli Nässi, Patova ja Paavilainen, joka jäi voittajasta seitsemän sekuntia.

Sunnuntain warm up enteili tiukkaa kilpailua, viisi kärkikuljettajaa ajoivat alle sekunnin sisään. Lauantain kilpailun kierrosaikojen määrätessä lähtöjärjestyksen Felix Nässi lähti nyt paalulta. Kärkinelikkö Nässi, Patova, Paavilainen ja Paloranta ajoi nyt pitkään yhdessä. Kärjessä Nässi ei pitänyt parasta vauhtia, sillä mestaruuden kannalta Felixille olisi ollut edullista, jos kärkikaksikon väliin olisi tullut muita kuljettajia. Vähitellen kilpailun puolen välin jälkeen eroa kolmantena olevaan Paavilaiseen alkoi kuitenkin tulla. Nässi ja Patova vaihtoivat sijoituksia useasti ja nyt maalissa eroa Nässin hyväksi oli 0,245 sekuntia. Kolmas oli jälleen Peetu Paavilainen 3,8 sekuntia perässä ja neljäs Peter Paloranta.

-Kausi oli hieman epäonninen mutta siitä huolimatta tulokseksi tuli hyvä, SM-hopea. Alastarossa vaivannut käsi on kuntoutunut hyvin ja nyt suunnataan katseet Espanjan kilpailuihin. Kaikki kiitokset RAM Racing Yamaha tiimille ja yhteistyökumppaneille, Metallivalmiste A. Laaksonen TAKI, Candela Import Oy, Haagan Autokoulu, kommentoi Felix kilpailun jälkeen.