Felix Nässi: ”lääkäri antoi luvan kilpailla mutta kielsi kaatumisen, ainakin samalle puolelle”


Imatran kaatumisessa tulleet vammat olivat parantuneet riittävästi ja Felix Nässi sai lääkäriltä luvan kilpailla road racingin päätösosakilpailussa Motoparkissa. Tiimikaveri Kimi Patova puolestaan on kuntoutunut hyvin Botniaringin loukkaantumisestaan ja kausi jatkunee vielä SM-sarjan päättymisen jälkeen.

Nässin peukalo oli hyvin luutunut mutta liikeradat eivät olleet normaaleja, palasiksi murtunut solisluu ei vielä ollut luutunut kunnolla mutta kesti ajamista välttävästi. Kaatumista piti ehdottomasti välttää, ainakin samalle puolelle. Edellisestä ajamisesta oli kuusi viikkoa aikaa eikä muitakaan harjoituksia ole voinut tehdä kuin rajoitetusti.

RAM Racing Yamahan STK600 -kuskit aloittivat kilpailun hyvin, Kimi Patova ampaisi kärkeen ja Felix Nässi ajoi kolmantena. Kilpailun kestäessä Nässin ajokunto ei kestänyt täyttä vauhtia ja pitkän (15 kierr.) kilpailun loppupuolella hän joutui antamaan periksi muutaman sijan. Maalissa Felix oli viides täysin voipuneena kuitenkin vain 16 sekuntia voittajasta Vertti Takalasta. Kimi Patova tuli maaliin hienosti kuudentena ja voitti STK600 B-luokan startin selvästi. Loppukaudesta Kimiä ei enää Botnialla loukattu olkapää vaivannut ja vauhtikin nousi taas hyvälle tasolle. Nuorukainen pystyi jo haastamaan ajoittain SM-sarjan kärkeä, joten eiköhän Kimi nähdä vielä tänä vuonna ajohommissa jossain ulkomaan sarjassa!

Sunnuntai aamun sateisessa WarmUpissa Felix Nässi oli nopein ja ajoi kahden sekunnin pohjat ennen Peter Palorantaa. Sade loppui ennen kilpailua ja rata kuivui vauhdilla aiheuttaen päänvaivaa rengasvalinnassa. Felix yritti valita ”varmanpäälle” ja lähti kilpailuun sadekelin renkailla. Tämä oli virhe valinta, kilpailun lopussa rata oli jo lähes kuiva ja sateiset ”sulivat” alle. Kimi Patova lähti kuivan kelin renkailla ja ajoi hienosti lähdön kolmanneksi ja voitti STK600 B-luokan ylivoimaisesti. Lähdön voitti konkari Sami Penna ja myös oikean rengasvalinnan tehnyt Vertti Takala ajoi varmistellen ja oli maalissa neljäs, mikä riitti Suomen mestaruuteen.

– Sunnuntain rengasvalinta oli todella paha virhe ja se harmittaa, mutta onneksi kuski on ehjä ja vauhtiakin jo alkoi löytyä. Vaikka kunto oli huono oli tiimi ja MP-huolto Jarkko Honkanen tehnyt tauon aikana hyvää työtä ja nyt TotalTekin alusta toimi todella hienosti ja jaksoin ajaa sillä pitkän kilpailun maaliin. Nyt pyörällä voisi ajaa kuoppaisella Motoparkin radallakin todella kovia aikoja. Kausi on ollut todella vaikea ja rikkonainen. Loppukaudesta on tarkoitus ajaa pari kisaa ulkomailla, mutta suunnitelmat ovat vielä avoinna, tarinoi Nässi kisan jälkeen.

Uusin numero