Felix Nässi IRRC Supersport -luokan suomalaisyllättäjä Imatralla

Voittaja Matthieu Lagrive, kakkonen Felix Nässi ja kolmonen Laurent Hoffman

Felix Nässi nousi lauantain Imatranajon IRRC Supersport -lähdön kakkoseksi ja parhaaksi suomalaiseksi. Voittoon ajoi Ranskan Matthieu Lagrive.

Vaikka sadekeli on tunnetusti ”kaikille kilpailijoille sama”, aiheutti märkä rata runsaasti kaatumisia Imatranajon lauantain IRRC Supersport -kilpailussa. Aika-ajon kärkikaksikko Pauli Pekkanen ja Sami Penna jäivät molemmat radan varteen. Pekkanen jarrutti johtopaikalta eturenkaan alta jo ensimmäisellä kierroksella ja kilpailun loppuvaiheessa Sami Penna ajautui ajolinjalta ja radalta ulos kamppaillessaan kilpailun ykkössijasta.

Felix Nässin ja tiimin ilmeet kertovat, että kakkossija tuntui lähes voitolta.

Kilpailun ykkössijasta läpi kilpailun taistelleet Matthieu Lagrive ja Laurent Hoffman saivat kisan loppuvaiheessa peräänsä Suomen Felix Nässin, jonka vauhti parani koko ajan kisan edetessä. Nässi kertoi kisan alkuvaiheessa tuntuneen joka mutkassa siltä, että eturengas lähtee alta. Riskirajoilla siis mentiin läpi kisan, mutta suomalaispilotti piti pyörän pystyssä maaliin asti. Vakiomoottorisella Superstock-pyörällä kilpailijoiden tehokkaampia Supersport-pyöriä vastaan taistellut Nässi huomasi kilpailun kahdella kierroksella kärkikaksikon tulevan selkä edellä vastaan ja yhtäkkiä hän olikin mukana jopa kilpailun voittotaistelussa. Kierroksella ohitettavat sotkivat pakkaa sen verran, että Lagrive pääsi viimeisellä kierroksella sen verran karkuun, että Nässin oli lopulta tyytyminen kakkossijaan. Sekin tuntui voittohaastattelussa nähdyn hymyn leveydestä päätellen tyydyttävän Nässiä.

Anssi Koski (takana) kävi tiukan taistelun podiumsijoituksesta ja päätyi lopulta kisan neljänneksi.

Suomalaisista Anssi Koski ajoi Nässin ohellal loistavan kisan taistellen läpi kisan kolmos- ja nelossijoista. Loppusuorataistelussa Laurent Hoffman oli puolisen metriä edellä, joten Koski jäi niukkaakin niukemmin ulos podiumilta.

Uusin numero