FCR Finland Motorsport uudistuneena SM- ja EM-sarjoihin

Jämsän Seudun Moottorikerhon Santeri Kinnunen, 22, jatkaa toista kauttaan porilaisessa FCR-motocrosstiimissä, jonka nimi on vaihtunut muotoon FCR Finland Motorsport.

Rinnalleen Kinnunen saa Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Mikael Kaipasen, 23. Junioreissa tiimissä jatkaa Porin Moottorikerhon Topias Kontto, 11, ja aloittaa HyMK:n Miska Kaipanen, 14.

Samalla tiimi vaihtaa ajamaan KTM-pyörillä. Moottoripyöräyrityksistä tiimin taustalla toimii järvenpääläinen Ykkös-MP.

Enduron viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro toimii kolmanteen toimintakauteensa suuntaavan tiimin kuljettajien valmentajana ja neuvonantajana vetäen muun muassa ajoleirejä. Arolla on paljon annettavaa niin puhtaasti ajamiseen liittyen kuin pyörien tekniselle ja kuskien henkiselle puolelle.

Tavoitteena SM-mitali

Kinnunen ajoi viime vuonna uransa parhaan kauden ollen MX2-luokan SM-sarjassa neljäs. Tämän vuoden selkeä tavoite on MX2-luokan SM-mitali. Kinnunen kilpailee 250-kuutioisella nelitahtisella KTM 250 SX-F -pyörällä.

Kaipasella on takanaan kaksi ”taukokautta”, jolloin hän ajoi vähemmän ja kilpaili säästeliäästi. Osaltaan taustalla olivat loukkaantumiset. Nyt Kaipanen on kunnossa ja on jo viettänyt hyvän aikaa ajoharjoituksissa Espanjassa.

Kaudella 2015 Kaipanen sijoittui kuudenneksi EMX300-luokan EM-sarjassa, minne hän tähtää jälleen suurella innolla. Kaipanen ajaa EM-sarjassa 300-kuutioisella kaksitahtisella KTM:llä. Lisäksi hän osallistuu EM-sarjan salliessa ja kotimaisen motocrossin sääntöuudistuksen ansiosta MX2-luokan SM-sarjaan 250-kuutioisella kaksitahtisella KTM 250 SX:llä.

Kinnunen ja Kaipanen muodostavat tiimin kovimman ja selkeästi menestystavoitteellisen parivaljakon. Juniorit puolestaan vaihtavat kilpaluokkiaan täksi kaudeksi.

Miska Kaipanen siirtyy 85-kuutioisista 125-kuutioisen pariin ajaen KTM 125 SX -pyörällä MX125-luokan MX-liigassa ja MXJ-luokan Suomen Cup -sarjassa.

Kontto puolestaan vaihtaa 65-kuutioisen 85-kuutioiseen KTM 85 SX -pyörään ajaen MXC/B-luokan MX-liigassa. On mahdollista, että Kontto kilpailee myös 65-kuutioisten EM-sarjassa, esimerkiksi Vantaalla järjestettävässä karsintasarjan osakilpailussa.

Paikkoja auki kaudelle 2018

FCR Finland Motorsport katsoo vielä tiimitäydennysten suuntaan. Sopivan kuljettajan löytyessä tiimi saattaa vahvistua MX1-, MX2- tai MXC/A-luokan kuljettajalla. Haarukassa on myös lapsikuljettaja MX65-luokkaan.

FCR Finland Motorsport tulee kauden aikana auttamaan myös tiimin ulkopuolisia kuljettajia erilaisilla Duellin tuotteilla. Näillä ”hyvän mielen” -paketeilla autetaan ja kannustetaan reippaita otteita radoilla ja varikoilla osoittavia ajajia. Usean sadan euron arvoiset tuotepaketit sisältävät ajovarusteita, varaosia ja/tai tarvikkeita.

– Tiimin perimmäinen tarkoitus on tukea kuljettajia näiden kilpaurilla. Meillä on selkeästi SM-sarjoihin keskittyviä ajajia ja nyt Kaipasen kautta väriä myös EM-sarjassa. Sitten on lapsi- ja junioritaso. Haluamme olla myös mukana motocrossharrastuksessa laajemminkin ja ilahduttaa tiimimme ulkopuolisia kuljettajia, tiimipäällikkö Mika Kontto muistuttaa.

Onnistunut kausi 2017

Viime kaudella FCR-tiimissä ajoivat Kinnusen ja Konton lisäksi Teemu Keljo MX1-luokan SM-sarjassa kahdeksanneksi ja Saku Mansikkamäki MX65-luokan MX-liigan mestariksi.

– Mennyt kausi oli tiimillemme kokonaisuutena hyvä. Kinnunen oli jopa erityisen positiivinen yllätys, ja hän hakee mitalia tänä vuonna. Mansikkamäki oli omaa luokkaansa 65-kuutioisella ja pärjäsi hienosti myös MM-kilpailussa ollen viides. Topiaksen tavoite oli ajaa viiden parhaan joukkoon MX65-luokan MX-liigassa, missä hän olikin neljäs, Mika Kontto kertoo.

– Keljon kausi oli harmittavasti vaikea muun muassa loukkaantumisen takia eikä hän päässyt taistelemaan Suomen mestaruudesta, mihin hänellä oli edellytykset. Uskon hänen ajavan kovaa tänä vuonna, vaikkei hän enää kuulukaan miehitykseemme.

Tiimi kilpaili kaksi edellistä kautta Suzukilla, tosin Mansikkamäki ja Kontto ajoivat KTM:n 65-kuutioisilla pyörillä. Kontto on erityisen kiitollinen tiimin saamasta tuesta Suzukin maahantuojalta sekä kotimaisilta Suzuki-toimijoilta.

Teksti: FCR Finland Motorsport -tiedotus

  •  

Uusin numero