”Fantastinen kierros!” – Rossi rökitti Marquezin rajussa paalupaikkataistelussa

Viimeksi Mugellossa paalupaikalle riehunut Rossi oli aika-ajon ainoa kuljettaja, joka pystyi alittamaan maagisen 1.44:n kierrosajan Motegin 4,8 kilometrin mittaisella Twin Ring-radalla.

Rossi piiskasi Yamahansa hurjaan laukkaan viimeisellä vedollaan, jolloin hän pysäytti kellot lukemiin 1.43,954. Erityisesti viimeinen sektori taittui kuin lentämällä.

– Olin iloinen, todella iloinen nähdessäni nuo lukemat. Erityisesti viimeiset mutkat kulkivat hienosti. Se oli fantastinen kierros! Tämä on kova saavutus siihenkin nähden, että en ole fyysisesti 100-prosenttisessa iskussa, tuhisi nuhainen paalupaikkamies.

Marquez viritteli Rossin unelmakierroksen jälkeen vielä yhden hyökkäyksen, joka jäi kuitenkin virheen seurauksena suutariksi. Hondan ässä joutui tunnustamaan Rossin 0,180 sekunnilla omakseen.

– Olen kuitenkin tyytyväinen, oikeastaan todella tyytyväinen. Olen nyt niillä sijoilla, missä minun tavoitteeni täällä on. Fiilis on paljon parempi, mitä odotin, pudotteli Marquez, joka ei ole pystynyt saavuttamaan vielä Motegissa kuninkuusluokan voittoa.

Aamun harjoituksessa hurjasti kaatunut ja sairaalaan tutkittavaksi lennätetty Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo täydentää kauden neljänneksi viimeisen osakilpailun eturivin. Hän jäi pohjista 0,267 sekuntia.

– Totta puhuakseni pelästyin pahoin, kun tömähdin korkealta maahan siinä aamun rajussa kaatumisessa. Onneksi luut säilyivät ehjinä ja kyse on lähinnä ruhjeista vasemmassa jalassani. Ajaessa addrenaliinia virtaa siksi paljon, että kivut unohtuvat, hymähti Lorenzo.

Myös Lorenzo tarjosi täyden tunnustuksen paalupaikkamiehelle.

– Rossi latasi mahtavan ajan.

Marquezilla on mahdollisuus varmistaa sunnuntaina uransa kolmas kuninkuusluokan maailmanmestaruus, jossa hän voittaa, Rossi yltää korkeintaan sijalle 15 ja Lorenzo jää podiumin ulkopuolelle.

Marquez korosti jo ennen Japanin GP:tä, että pitää ajatusta mestaruuden varmistumisessa Motegissa miltei mahdottomuutena.

Uusin numero