European Talent Cup Portimao: Rico Salmela 0,082 sekunnin päässä voitosta

#27 Rico Salmela

0,082 sekuntia voittajasta, mutta silti suomalaiskuljettaja ei mahtunut podiumille. Kilpailujen huipputasaisuus tekee European Talent Cupin seuraamisesta erittäin mielenkiintoista.

”Kisan puolesta hyvä fiilis, vaikka lopputulos vähän harmittaa”, kiteytti Rico Salmela European Talent Cupin huipputasaisen kilpailun Portimaossa.

Portimaon rata on Suomen Rico Salmelalle tuttu, ja European Talent Cupin osakilpailun harjoituksissa Salmela löikin heti ison vaihteen silmään. Hyvällä fiiliksellä ajanut suomalainen oli molemmissa aika-ajoissa aivan terävimmän kärjen mukana ja lähtöruuduksi tuli eturivin oikea laita eli kolmosruutu.

Viikonlopun ainoa pieni notkahdus tuli kisastartissa, jossa Rico tipahti noin kymmenennelle sijalle. Sisuuntuneena hän raivasi tiensä jo ensimmäisen kierroksen aikana kakkospaikalle, mikä on huikea suoritus näin huipputasaisessa luokassa. Koko kisa sujuikin suomalaiselta lähes käsikirjoituksen mukaan, ja Rico ajoi maalisuoralle asti ykkös-kakkossijoilla.

Viimeisellä kierroksella Rico yritti ohittaa kärjessä ajanutta kuljettajaa ja ajolinja painui vähän leveäksi. Siitä huolimatta voittotaistelu ei ollut vielä ohi, vaan radan viimeisessä pitkässä ja nopeassa alamäkeen taittuvassa mutkassa Rico yritti vielä ohitusta tavoitellen kärkipaikkaa. Aivan eivät paukut riittäneet kärkipaikan ottamiseen, ja samalla takaa imusta tuli vielä kaksi kuljettajaa jotka työnsivät etupyöränsä ruutulipulle niukkaakin niukemmin ennen Rico Salmelaa.

Tuloksena kisasta siis nelossija, vain 0,082 sekuntia kärjestä. Kolmospaikkaan eroa jäi vain 0,011 sekuntia. Kun kilpailussa kärkimiesten keskinopeus oli 148 kilometriä tunnissa ja maaliviivalla nopeutta oli selvästi enemmän, tarkoittaa se että kärkinelikko tuli maaliin parin metrin sisällä toisistaan ja vain kolmisenkymmentä senttiä erotti Salmelan palkintopallisijoituksesta.

Balsamia haavoihin toi se, että sarjapisteissä kaksi kärkikuljettajaa jäivät kokonaan ilman pisteitä, jolloin pistekärki tasoittui selvästi. Salmela on Portimaon kisan jälkeen pisteissä viidentenä, kaksi pistettä nelossijasta ja seitsemän pistettä kolmossijasta. Kärkeen on matkaa 36 pistettä.

Seuraava European Talent Cupin osakilpailu ajetaan jo ensi viikolla Barcelona-Katalonian radalla, jonka jälkeen sarjassa on vuorossa kesätauko.