European Talent Cup: 0,039 sekuntia erotti Rico Salmelan voitosta

kuvat: Monlau Motul

Rico Salmelan avaus European Talent Cupissa sujui mallikkaasti. Avausviikonlopun jälkeen suomalaiskuljettaja on pisteissä kolmannella sijalla.

European Talent Cup käynnistyi viime viikonloppuna Estorilissa. Rata on Rico Salmelalle entuudestaan tuttu, niin taas sai harjoituksissa keskittyä olennaiseen. Treenit lähtivät heti mukavasti käyntiin, ja päätavoitteena oli hakea setupit kohdalleen. Tiimi sai loihdittua kaikille kuljettajilleen unelmasäädöt pyöriin.

Aika-ajossa oli taas perinteisesti kaksi ryhmää, kun kuskeja oli yli 50. Salmela kaatui aika-ajossa, mutta sai silti tehtyä toiseksi parhaan ajan. Tiimikaveri oli nopein. Toisessa ryhmässä myös nopein oli saman tiimin kuljettaja eli koko eturivi täytettiin yhden tiimin pyörillä.

Race 1

-Lähtö onnistui todella hyvin kaikilta ja päästiin karkaamaan muulta porukalta. Jätettiin kamppailut viimeisille kierroksille. Johdin vielä viimeisessä mutkassa, mutta tiimikaveri pääsi juuri ja juuri imuavun turvin ohi maaliviivalle. P2 +0.039 voittajan perässä maalissa. Uskomaton suoritus tiimiltä kolmoisvoitto ja kaikki taisi olla kymmenyksen sisällä maalissa, tiivisti Rico Salmela kilpailun kulun.

Race 2

-Epäonnistuin lähdössä ja tipuin muutaman sijan. Tällä kertaa ei päästy karkaamaan. Kamppailin koko ajan sijoilla 1-6 ja kisan lopussa kilpakumppani ajoi päin, mutta onneksi en kaatunut. Jäin siinä hieman eikä puristus riittänyt enää podiumille. P6 +0.424 voittajan perässä maalissa. Todella onnistunut kauden avaus tässäkin sarjassa vaikka sitä voittoa ei vielä tullutkaan.

Seuraavaksi Rico Salmelan suuntana on Le Mans, jossa ajetaan tulevana viikonloppuna Red Bull MotoGP Rookies Cupin osakilpailu.