Euroopan kilpailukausi käyntiin kotimaan historiallisessa kisassa

Lasse Kurvinen avasi kilpailukauden Euroopassa viikonloppuna, kun flat trackin Viking Cup polkaistiin käyntiin Hyvinkäällä.

Tammikuussa käväistiin flattrack-kisassa Amerikan mantereella mittaamassa vauhtia top50-kuskien kanssa ja vihdoin lauantaina lähti kilpailukausi käyntiin Euroopassa. Nyt oli vuorossa Pohjoismaiden flattrack-mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu Hyvinkäällä. Ja mikä hienompaa, kun samalla tuotiin nykymuotoinen flattrack Suomeen ja kirjoitettiin jälleen suomalaista ratalajihistoriaa.

Sarjassa ajetaan useassa luokassa, joista Hyvinkäällä mukana olivat juniorit, amatöörit, supergirls, vintage modern classic, hooligan, thunderbike ja pro open. Kaikki sarjaan ilmoittautuneet kilpailijat eivät saapuneet Suomeen, mutta kisat vietiin vaivattomasti ja sähäkästi läpi. Järjestäjä teki kovan työn ja joustavien järjestelyjen ansiosta tapahtuma oli vahva veto.

Ajoin kisassa alkuerien voitot, vaikka starttitekniikka ei ollutkaan nyt priimaa. Kokeilin amerikkalaista tyyliä startata, joka heti näkyi reaktiossa, mutta kiihdytykset olivat vahvoja. Viimeistään kolmannessä päädyssä noustiin kärkeen ja pääsin näyttämään maailmantason vauhtia soraovaalissa. Kahdeksan kierroksen lyhyessä finaalissa ero ehti kasvaa puoleen kierrokseen ja selkiä alkoi näkymään samalla suoralla, joten kisan pituus oli sopiva.

Mikko Koskinen osoitti MM tason kokemuksen ollen finaalin toinen ennen norjalaista Øyvind Dahlia, joka paransi menoa päivän mittaan. Ehkäpä jälkikäteen videolta katsottuna olisi saattanut varaslähdöstä tulla rangaistuslinjalta uusintalähtö norjalaiselle, mutta tällä kertaa lopulliset sijat ratkottiin ajamalla. Sijoista 3-5 käytiinkin kovaa kamppailua norjalaisen, Saksan Nikita Alyanin ja Suomen Ossi Rantalan kesken aina viimeiselle kierrokselle saakka.

Rata oli jouhea ja nopea, suhteellisen helppo ja turvallinen shorttrack. Vaikka kaatumisia päivän aikana sattui eri luokissa, ei kukaan joutunut jättämään finaaleja ajamatta. Tämän tyyppisistä kisoista on helppo lähteä ajamaan samanlaisilla säännöillä varustettuja kisoja Saksaan ja Hollantiin, jotka ovat lähimmät flattrack-maat nykyisen kaltaisella Pohjolan kisaformaatilla.

Seuraava kisa kalenterissa onkin kahden viikon päästä Espanjassa, jossa ajan Aki Ajon kalustolla International Super GP flattrack kisassa. Kisa ajetaan Valencian MotoGP kisan iltatapahtumana Roccos ranchilla. Espanjan Ferran Cardus ja Adrian Garin jeesaavat paikallisesti, että pääsen kovaan kisaan mukaan.

Sladiterveisin,

Lasse #365

Tulokset, Burt Racing Scandinavian Flat Track RD 1:
Junior
1. Saku Purtilo
2. ⁠Lenni Kuukka
3. ⁠Aatu Konttinen
4. ⁠Nicklas Ahlqvist

Vintage Real Deal
1. Jarkko Tallqvist

Amateur
1. Eemeli Lahti
2. ⁠Tuomo Ilmonen
3. ⁠Aku Lantto
4. ⁠Jimi Lamminen
5. ⁠Teemu Hyvärinen
6. ⁠Ole Friis-Klövfjell

Vintage Modern Classic
1. Anders Nilsson
2. ⁠Kai Kiveläs
3. ⁠Jarkko Tallqvist
4. ⁠Claes Andersson

Hooligan
1. Jacob Mattsson
2. ⁠Karl-Espen Mølmen

Thunderbike
1. Conny Ivarsson

Supergirls
1. Camilla Eriksson
2. ⁠Mia Kristofferson

Pro Open
1. Lasse Kurvinen
2. ⁠Mikko Koskinen
3. ⁠Øyvind Dahl
4. ⁠Nikita Alyani
5. ⁠Saku Purtilo
6. ⁠Bjørn Kjustadt
7. ⁠Riku Haapamäki
8. ⁠Olli Mäkelä
9. ⁠Jan-Erik Hagland
10. ⁠Ossi Rantala

Kuvat: Jukka-Pekka Purtilo

Uusin numero