Euroopan Harley-Davidson -harrastajat suuntaavat kohti Jämsän Himosta

Harley-Davidson Club Finland ry järjestää kansainvälisen FH-DCE Super Rally -kokoontumisajon 5.-9. kesäkuuta.

Keski-Suomen maanteillä riittää kesäkuun ensimmäisellä viikolla nähtävää, kun tuhannet Harley-Davidsonit suuntaavat kohti Jämsän Himosta, jossa järjestetään viisipäiväinen kansainvälinen moottoripyörätapahtuma FH-DCE Super Rally.

Suomessa FH-DCE Super Rally järjestetään nyt kolmatta kertaa. Ensimmäinen FH-DCE Super Rally järjestettiin Himoksella vuonna 2000 ja toinen Seinäjoella vuonna 2009. Järjestelyt Himoksella ovat loppusuoralla ja portit vieraille avataan keskiviikkona klo 15.

– Eiköhän tälläkin kertaa käy niin, että väkeä kertyy jonoiksi asti odottamaan porttien aukeamista, uskoo Harley- Davidson Club Finlandin puheenjohtaja Mika J. Saloranta. Rallivieraita otetaan sisään kahdeksaa linjaa pitkin, joten jonottaa ei tarvitse pitkään, vaikka yhteisöllistä porukkaa ei jonottaminen haittaakaan.

FH-DCE Super Rally tarjoaa rallivierailleen monenlaista nähtävää ja koettavaa. Vaikka tapahtumassa esiintyy yli 30 bändiä kolmella eri lavalla, festivaaliksi tapahtumaa ei kutsuta. Motoristit kokoontuvat ralliin (rally). Nimekkäimpinä esiintyjinä lavalle nousevat Steven’n’Seagulls, Michael Monroe, Amorphis ja The 69 Eyes. Kauppakujalla tuotteittaan myy alaan liittyviä yrittäjiä eri puolilta Eurooppaa. Harley-Davidson Motor Company tuo paikalle uudet mallit koeajoon. Pääsymaksuun sisältyy arvontalipuke, jonka palauttaneiden kesken arvotaan uusi Harley-Davidson Iron 1200 Special.

Harley-Davidson Club Finland odottaa tapahtumaan noin 8000 rallivierasta eri puolilta Eurooppaa. Valtaosa kävijöistä on silti suomalaisia. Pelkästään tapahtuman järjestävään Harley-Davidson Club Finlandiin kuuluu yli 6600 jäsentä. Portista sisään pääsee Harley-Davidson-, Buell- ja Indian-merkkisillä moottoripyörillä.

FH-DCE Super Rally on perusluonteeltaan telttaralli. Himoksella telttailijoille varataan leirintäalue mökkialueen kupeeseen. Tapahtuma-alueen yli 3600 sänkypaikan sisämajoitukset myytiin loppuun muutamassa päivässä.

Harley-Davidson Club Finland ry (H-DCF) on vuonna 1980 perustettu Harley-Davidson -merkkikerho. Kerho on avoin kaikille Harley- Davidson -moottoripyörän omistajille. Kerhoon kuuluu yli 6600 jäsentä. H-DCF järjestää kokoontumis- ja hyväntekeväisyysajoja, näyttelyitä ja illanviettoja sekä harjoittaa liikennevalistusta. Toiminta perustuu jäsenten vapaaehtoiseen työskentelyn ja rahoitetaan jäsenmaksutuloin sekä näyttelyistä ja tapahtumista saaduilla varoilla. www.hdcf.fi

Federation Harley-Davidson Clubs Europe (FH-DCE) on riippumattomien Harley-Davidson kerhojen (Harley-Davidson Club, H-DC) yhteisö, johon kuuluu 120 eurooppalaisen kerhon kautta noin 38000 jäsentä. FH-DCE on perustettu 1991, ja H-DCF on yksi sen perustajajäsenistä. Federaatio myöntää FH-DCE Super Rally:n järjestämisoikeudet. FH-DCE Super Rally on FH-DCE:n omistama tuotemerkki. Vuonna 2018 ralli järjestettiin Puolassa, 2019 Suomessa ja 2020 se järjestetään Ruotsissa. www.fhdce.eu

Uusin numero