Espargaro Suzukille ja oma tiimi Moto3-luokan MM-sarjaan

Espanjalaiskuljettaja siirtyy ensi kaudeksi Suzukin tehdastiimiin, jossa hän saa rinnalleen maanmiehensä Maverick Vinalesin. Lisäksi Espargaro nostaa tänä vuonna FIM CEV Repsol-sarjassa operoivan Moto3-luokan tiiminsä MM-sarjaan.

Varikkopuheissa pidetään selviönä, että paluun MotoGP-luokkaan tekevä Suzuki kiinnittää kuljettajikseen Espargaron ja Vinalesin. Kyse on enää asian virallisesta julkistamisesta.

Espargaro on tehnyt tällä kaudella kuninkuusluokassa hyvää jälkeä Forward-tiimin Open-luokan sääntöjen mukaisella Yamahalla.

Viime vuonna Moto3-luokan maailmanmestaruuden saavuttanut Vinales on puolestaan Moto2:n MM-pisteissä kolmantena espanjalaisen Esteve Rabatin ja tämän tiimikaverin Mika Kallion takana.

Vinales on solminut tiettävästi kolmen kauden mittaisen sopimuksen Suzukin kanssa. Aki Ajo on toiminut tästä vuodesta lähtien Vinalesin henkilökohtaisena managerina.

Espargaron omistama RBA Racing Team tekee tuloaan siis Moto3-luokan MM-sarjaan ja nähtävästi KTM-pyörillä.

Tiimin kuljettajista toinen on jo käytännössä selvillä. Hän on argentiinalainen Gabriel Rodrigo, juoka tuurasi nilkkaleikkauksesta toipuvaa Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin Niklas Ajoa kesätaukoa edeltäneessä Saksan GP:ssä Sachsenringin radalla.

Rodrigon päätyömaa on tällä kaudella CEV-sarja, jonka pisteissä hän on viidentenä.

 

Uusin numero