Espanjassa neljä MotoGP-sarjan osakilpailua myös kaudella 2013

Sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Dornan espanjalainen päällikkö Carmelo Ezpeleta ehti antaa tilanteesta aivan erilaisia viitteitä vielä kesällä. Espanjan talous on kuralla ja Ezpeleta vihjasi jopa kahden GP:n putoavan kartalta.

Nyt Ezpeletan kelkka on kääntynyt. Hän on vahvistanut, että Espanjassa ajetaan myös ensi kaudella neljä MM-osakilpailua. Ne sijoittuvat totutusti Jereziin, Barcelonaan, Aragoniin ja Valenciaan, jonka Ricardo Tormo-rataa on ehostettu muun muassa asfaltin osalta.

Ezpeletan mukaan sarjan perinteisesti päättävä Valencia on mukana kuvioissa ainakin vuoteen 2016 asti.

MotoGP-sarjan alustava kalenteri on tuotu aiempina vuosina julkisuuteen Tshekin GP:n aikoihin elokuussa. Vääntö ja sovittelu kaudesta 2013 on kuitenkin edelleen vaiheessa, eikä edes tiimeille ole tippunut vielä tässä vaiheessa sen varmempaa tietoa tulevasta.

Portugalin Estoril keikahtaa kalenterista ja ainakin yhdeksi uudeksi estradiksi on nostettu USA:n Austin. Austinissa ratahankkeen edistyminen ei ole kuitenkaan sujunut ilman mutkia, joten Dornan on pitänyt jarrutella MM-kalenterin julkistamista myös tältä osin.

Jos Austin tulee uutena ratana mukaan, niin silloin Indianapolis olisi puolestaan vaakalaudalla.

MotoGP-sarjan kalenteriin on ollut suunnitteilla mullistavia muutoksia, mutta näiden toteutuminen on siis edelleen vailla vahvistusta.

Kausi käynnistyy perinteisesti Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa, mutta sen jälkeen totutusta aikataulusta ja rytmityksestä poikettaisiin melkoisesti.

Kesällä hahmotellussa kalenteriversiossa Losailia seuraisi uusi ja upea Buddh Circuit Intiassa, eksoottisuudeltaan samaan kastiin luokiteltava Termas de Rio Honda-rata Argentiinassa ja näiden päälle vielä Teksasin Austin ennen siirtymistä Eurooppaan ja Jereziin.

Viimeisin numero