Espanjalaiskuljettaja pilasi Salmisen saumat voittotaisteluun Chilessä

Lauantaina E1-luokassa toiseksi Husqvarnalla ajanut Salminen sai tyytyä jälkimmäisenä kisapäivänä viidenteen sijaan. Moninkertaisen maailmanmestarin kohtaloksi koituivat toisen ja kolmannen kierroksen endurotestit, joilla hän hävisi kärjelle yli minuutin.

Endurotesti kulki avauskierroksen osalta mallikkaasti, kunnes vaikeudet alkoivat. Salminen jäi toisella endurotestillä luokkapohjista 18 ja kolmannella jo ratkaisevat 51 sekuntia.

– Jälkimmäinen meni tavallaan omaan piikkiin, kun pyörä sammui ylämäkeen, mutta kyllähän se paras fiilis hävisi jo sillä toisella kierroksella. Espanjalaiskuljettaja pilasi käytännössäni kisani, manasi Salminen.

Kyseinen kuljettaja on jo kokeneempaan kaartiin lukeutuva Cristobal Guerrero. Olkapäätään leikkauksen jäljiltä edelleen potevan Guerreron KTM-pyörä sammui ensimmäisellä kierroksella, mutta Salmisen ja monen muun ihmetykseksi mies ilmestyi vielä hetkeksi mukaan kisaan, ennen kuin hänet vedettiin sieltä pois.

– Pyörää oli korjattu jossain. Siis jossain. Yht’äkkiä kaveri vain ilmestyi jatkamaan kisaa ja toisen kierroksen enskatestin lähtöön edelleni. No, ajoin Guerreron nopeasti kiinni, mutta en ollut päästä hänestä millään ohi, sillä sankka pölyseinä peitti kaiken näkyvyyden. Ajoin Guerreron perässä välillä miltei pysähdellen ehkä tuollaiset kuusi minuuttia ja huusin hänelle koko ajan niin saa… vietävästi. Siinä sitä aikaa sitten tuhraantui ennen kuin Guerrero huomasi päästää minut ohitseen.

– Mutta se oli sitten jo siinä. Kyllähän tuosta tilanteesta nousi melkoinen äläkkä ja varikolla käydyn henkevän keskustelun jälkeen Guerrero taatusti tietää, mitä tuli tehtyä. Protestiin tai vastaavaan ei ollut sinänsä aihetta sen jälkeen, kun kaveri otettiin kisasta pois, kertoi Salminen.

Salmisen vauhti oli kilpailussa muuten ihan kohdallaan. Siis silloin, kun hän pääsi ajamaan omaa ajoaan.

– Ei mitään ongelmaa siltä osin, ei edes noilla endurotesteillä. Enemmän ehkä ihmetytti se, että crossitesteillä tuli ajoittain pataan.

Uusin numero