Erno Kostamon Supporter-kampanja onnistui – kausi jatkuu Horicessa

Tiimin yllättävä lopetuspäätös ja moottorin hajoaminen edellisessä osakilpailussa olivat päättää Erno Kostamon IRRC-katuratasarjan kilpailukauden kesken. Nyt rahoitus loppukauteen on saatu hankittua.

Kostamo asetti tämän kauden tavoitteeksi IRRC-katuratasarjan Superbike-luokan mestaruuden. Imatran osakilpailun molempien kilpailulähtöjen voitto nostikin Kostamon osakkeita mestaruustaistossa korkealle, mutta tämän jälkeen tuli lunta tupaan. Ensin tiimi ilmoitti lopettavansa toimintansa kesken kauden. Kostamo osti tiimiltä pyörän itselleen, mutta seuraavassa osakilpailussa räjähti moottori. Loppukauden budjetti näytti vahvasti miinusmerkkiseltä, ja paikatakseen kassaan Kostamo avasi ”Erno Kostamo #38 Supporter” -tarrakampanjan, jossa tukitarroja myytiin 100 euron hintaan.

Nyt Kostamo ilmoitti, että on saanut ostettua uuden moottorin ja kausi voi jatkua tämän viikonlopun Horicen osakilpailulla. ”Kiitos kaikille ”38 Supporter” -tarran ostajille, viestittää Kostamo Horicen varikolta.

IRRC-sarjassa ajetaan tällä kaudella viisi osakilpailua, joista nyt on takana kolme (Hengelo, Imatra, Chimay). Tässä vaiheessa kautta Erno Kostamo on Superbike-luokan pisteissä neljäntenä, 30 pistettä kärjen takana. Sarjaa johtaa belgialainen Vincent Lonbois, joka ajoi voitokkaasti sekä Hengelossa että Chimayssa, mutta Imatralla oli epäonnea ja pistetili karttui vain 11 pisteellä. Kakkosena oleva saksalainen David Datzer puolestaan osoittaa, että voitotkaan eivät ole välttämättömiä jos osaa ajaa riittävän tasaisesti. Saksalaisella on tähän mennessä neljä kakkossijaa sekä yksi kolmos- ja nelossija, joiden tuomilla pisteillä hän on vain kaksi pistettä kärkimies Lonboisin takana. Kolmantena pisteissä on sveitsiläinen Lukas Maurer.

Uusin numero