Erno Kostamon kausi alkoi vahvasti Pohjois-Irlannissa

Kostamolle uran parhaat sijoitukset NW200-kisasta – ”joka kerta hymyssä suin radalle ja radalta pois”.

Katuratakilpailija Erno Kostamo ajoi viikonlopun North West 200 -kisassa uransa parhaat sijoitukset. Sijoituksiakin tärkeämpää on, että kuljettaja oli heti kilpailujen jälkeen erittäin tyytyväinen sekä pyöräänsä että ajamisen helppouteen.

Erno Kostamo avasi kilpailukautensa viime viikonlopun North West 200 -kisalla Pohjois-Irlannissa. Kolmionmallisen, 14,4 kilometrin katuradan varteen kerääntyy kisaviikonlopun aikana noin 150 000 katsojaa, joten kyseessä on melkoinen kansanjuhla.

Tähän kauteen Kostamo lähti upouudella BMW M1000RR -kilpurilla, ja testien perusteella odotukset olivat kovat.

– Mäni ihan tavoitteiden mukkaan. Stock-luokassa ajoin sijoitukset 5 ja 6, eli parhaat mitä on North Westissä ikinä ajanut. Lisäksi Superbikessä ajettiin kolme kisaa, ja tuloksina oli sijat 6, 10 ja 11. Kierrosaika parani viime vuodesta 7,2 sekuntia, vaikken nostanut yhtään riskitasoa, vaan pikemminkin nautin enemmän ajamisesta.

Lisäksi Kostamo palkittiin tapahtuman päätteeksi parhaana ”overseas”-kuljettajana, eli parhaana Irlannin/Mansaaren/Britannian ulkopuolelta tulleena kuljettajana.

– Tyytyväinen pittää olla. Voi ruveta itekin jo sanomaan, että ollaan siellä Top5 ja Top10 -sakissa maailmalla, sillä tuolta ei tällä kertaa puuttunut kuin yksi maailman huippukuljettaja loukkaantumisen takia.

Kostamon uuden M1000RR:n moottori on vielä Stock-vireinen, joten hän ajoi viimeistä kilpailulähtöä lukuunottamatta sekä Stock- että Superbike-luokan kisat sillä.

– On hirvee ero siihen vanhaan pyörään. Erityisesti vetopito on parempi, tää ampuu mutkista ihan eri tavalla. Stockeissa oltiin huippunopeuksissakin ihan käressä, eli oli noppein pyörä siellä. Superbikessäkin mäni hyvin, mutta ihan karvan verran on vielä eroa kaverien pyöriin, ennen kuin saadaan oikein se Superbike-moottori käyttöön.

Kun Kostamon paras viimevuotinen kierrosaika NW:ssä oli 4.34,1, niin tänä vuonna jo ensimmäisessä harjoitussessiossa lyötiin pöytään 4.31,8. Koko viikonlopun paras kierrosaika oli 4.26,9, eli parannusta viime vuoteen tuli 7,2 sekuntia.

– Jos ne kierrosajat pannaan päällekkäin, niin kun tänä vuonna tuli maaliviivalle, niin viimevuotisella ajalla olin 380 metriä perässä. Enkä nostanut yhtään riskitasoa, vaan päinvastoin joka kerta menin hymyssä suin radalle ja tulin hymyssä suin sieltä pois. Ekaa kertoo voi sanoa, että nautin ajamisesta.

– Omasta mielestä suorituksen arvoa nostaa vielä se, että talvikausi kunnon ja oheisvalmistaumisen kannalta ei tasan tarkkaan mikkään optimi ollut, kun on toivuttu suuresta polvioperaatiosta. Ja nyt tuolla kisoissa tuli vielä kuume ja flunssa, että söin Buranoo ja vedin sumupullollisen Nasolinia että pystyin ajamaan. Nelossija ois terveenä ollut ihan otettavissa.

Kokonaisuutena Kostamo kuitenkin hymyilee North West 200:n jälkeen tyytyväisyyttään.

– Kokonaisarvosana on tosi hyvä, ehkä kasipuol. Se kymppi tarkottas voittoa tai podiumia, mutta oon tosi tyytyväinen näihin tuloksiin ja siihen miltä ajaminen tuntu.

Teksti: Erno Kostamon tiedotus, kuvat: Erno Kostamon kotialbumi

Uusin numero