Erno Kostamo yleisöäänestyksellä Pohjois-Karjalan parhaaksi urheilijaksi 2023

Lauantaina 6. tammikuuta 33. syntymäpäiväänsä juhliva Erno Kostamo sai ennenaikaisen syntymäpäivälahjan, kun hän voitti sanomalehti Karjalaisen yleisöäänestyksen Pohjois-Karjalan parhaaksi urheilijaksi.

– Toinen valinta putkeen osoittaa, ettei viimevuotinen voitto ollut vahingonlaukaus, eikä suosiossa ole kyse vain yksittäisestä kilpailusta (Macaon GP:n voitto 2022), kommentoi Kostamo voittoaan.

Kiteeläislähtöinen, mutta nykyisin Joensuussa asuva Kostamo iloitsee erityisesti moottoriurheilun arvostuksen kasvusta, kun katuratakilpailijakin voi menestyä tällaisessa äänestyksessä, jossa vastassa on useiden perinteisten urheilulajien erittäin menestyviä edustajia.

– Ruppee jo vähän tuntumaan, että moottoriurheilukin aletaan tunnustaa urheilulajiksi kuten [Keke] Rosberg aikoinaan sanoi, naureskelee Kostamo kilpailun ratkettua.

Tämä oli jo 27. kerta, kun sanomalehti Karjalainen järjesti yleisöäänestyksen alueen parhaasta urheilijasta. Ääniä annettiin yhteensä 2968, ja äänestäneistä 919 oli sitä mieltä että Erno Kostamo on Pohjois-Karjalan ykkönen. Voitollaan Erno Kostamo saa jälleen nimensä komeaan listaan, jossa entuudestaan on mm. maailmanmestareita kuten Aki Parviainen (keihäänheitto) ja Kaisa Mäkäräinen (ampumahiihto), euroopanmestari Jukka Keskisalo (estejuoksu) ja MM-mitalisti Kaisa Varis (maastohiihto). Tänä vuonna Kostamo voitti ykkössijallaan mm. 100 metrin suomenmestarin Santeri Örnin, tittelin kolmesti voittaneen voimamies Mika Törrön ja Suomen vahvimman naisen Salla Romon.

Yleisöäänestyksen 10 parasta 2023:

  1. Katuratamoottoripyöräilijä Erno Kostamo, 919 ääntä
  2. Pikajuoksija Santeri Örn, 604
  3. Voimailija Mika Törrö, 321
  4. Voimailija Salla Romo, 273
  5. Ultrajuoksija Satu Lipiäinen, 156
  6. Penkkipunnertaja Maria Karjalainen, 138
  7. Mäkihyppääjä Antti Aalto, 97
  8. Suunnistaja Miika Kirmula, 84
  9. Ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen, 71
  10. Freestylehiihtäjä Teemu Lauronen, 65

Teksti: Erno Kostamon tiedotus, kuva: Erno Kostamon kotialbumi

Uusin numero