Erno Kostamo täynnä itseluottamusta Imatranajoon

IRRC Superbike -luokassa kilpaileva Erno Kostamo lähtee voitto mielessään sarjan Suomen osakilpailuun. 

IRRC-sarjan avauskilpailussa Hengelossa kaksi kolmatta sijaa tililleen napannut oleva Erno Kostamo tavoittelee kotikilpailustaan Imatranajosta voittoa. Kilpailu luokan kärjessä on kuitenkin kovaa, eikä mitään saa ilmaiseksi.
– Hengelon molemmat kilpailulähdöt voittanut Davey Todd on varmasti myös Imatralla vaikea lyötävä. Lisäksi viivalla nähdään viime vuoden mestari Danny Webb, joka varmasti tulee antamaan oman panoksensa kärkitaisteluun, Kostamo pohtii.

Hengelon ja Imatranajon välissä Kostamo osallistui hyvällä menestyksellä Pohjois-Irlannissa järjestettyyn North West 200 -kilpailuun, jonka tuoman kokemuksen hän uskoo auttavan myös IRRC-sarjassa.
– North West 200 oli todella opettavainen kokemus. Sieltä sain tuliaisina lisää vauhtia sekä pyörän käsittelytaitoa, ja kun pohjoisirlantilaisilla maanteillä on vetänyt kutosella mailitolkulla kaasu pohjassa, tietää todella, mitä lujaa ajaminen tarkoittaa. Alkukauden hyvin sujuneista kilpailuista saatujen kokemusten ja itseluottamuksen ansiosta uskon omaavani hyvät mahdollisuudet menestykseen Imatralla. Voittaminen vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista, Kostamo kertoo.
Ennen kilpailua Kostamon pyörään vaihdetaan vielä uusi moottori North West 200:ssa käytetyn tilalle. Myöhäinen ajankohta ei miestä huoleta, sillä kaikki on valmisteltu huolellisesti.
– Moottorin vaihdon suhteen ei tarvitse kuin ottaa vanha pois, laittaa uusi tilalle ja katsoa, että kaikki toimii. Kun vain saataisiin pyörä paikalle, pyöräänsä yhä Pohjois-Irlannin matkalta Imatralle odottava Kostamo nauraa.

Itse kilpailemisen lisäksi Kostamo on tänä vuonna panostanut myös fanien viihtyvyyteen. Miehen pilttuu löytyy varikolta radalle johtavan kulkutien vierestä. Yleisölle siellä on tarjolla kuvausnurkkaus, jossa voi kuvata itsensä Ernon pyörän kanssa. Lisäksi tarjolla on fanituotemyyntiä. Kostamo toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan pyöräänsä ja tiimin toimintaan.
– Olisi hienoa, jos myös Suomeen saataisiin IRRC-sarjan ympärille samanlainen fanikulttuuri kuin esimerkiksi Tsekissä on. IRRC on hieno sarja ja tapahtumana Imatranajo on mahtava sekä yleisön että kilpailijan näkökulmasta ja pyrin tarjoamaan yleisölle parhaan mahdollisen kokemuksen niin kilpailujen suhteen kuin kilpailun ulkopuolella, Kostamo perustelee.
Fanien iloksi Erno jakaa yhdessä yhteistyökumppaninsa XLmoton kanssa Imatralla viikonlopun kokonaissuoritukseen perustuen lahjakortin. Jos Erno on viikonlopun kokonaisvoittaja, yksi seuraaja voittaa 200 euron lahjakortin, jos sijoitus on toinen tai kolmas, on lahjakortti arvoltaan 150 euroa ja neljättä tai viidettä sijaa juhlitaan 100 euron lahjakortilla. Lahjakortin saaja valitaan Ernon Instagram-seuraajien ja Facebook-fanien kesken. Erno löytyy sekä Instagramista että Facebookista tunnuksella @ernokostamo38.

IRRC-sarjan toinen osakilpailu Imatranajo järjestetään 14.-16. kesäkuuta. Erno Kostamo kilpailee IRRC Superbike -luokassa Naulankanta Motosportin BMW S 1000 RR:llä. IRRC-luokan kilpailujen lisäksi Kostamo osallistuu Imatranajon Open 1000 -luokkaan.

Uusin numero