Erno Kostamo MGM by Penz13 -tiimin riveissä Macaoon

Toista kertaa Macau GP:hen suuntaava Erno Kostamo uskoo pahimman vastustajansa löytyvän kypärän sisältä, sillä maltti on valttia erityislaatuisella radalla.
Kuva: Milan Kubin.

Viime vuonna Macau GP:ssä debytoinut Erno Kostamo liittyy tämän vuoden kilpailussa MGM by Penz13 -tiimin riveihin. Toista kertaa Macaon erityislaatuiselle radalle suuntaava Kostamo lähtee kilpailuun viime vuotta valmiimpana, mutta siitä huolimatta nöyrin mielin.

Tänä vuonna IRRC Superbike -sarjassa neljänneksi sijoittunut Erno Kostamo jatkaa kilpailukauttaan Macaon kuuluisassa Macau GP:ssä. Kostamo debytoi Macaossa viime vuonna ja viikonlopun aikana hyvään vauhtiin päässyt kiteeläinen sijoittui kilpailussa sijalle 17. Toiselle Macaon kilpailumatkalle Kostamo suuntaa merkittävästi viime vuotta valmiimpana.
– Kun paikka on tuttu, turha jännitys jää pois ja kilpailuun voi lähteä paljon varmemmilla mielin. Kokeneempien mukaan radan luonteesta johtuen kolmella ensimmäisellä kerralla Macaossa ei saa olla tulostavoitteita, jotta ajaminen olisi turvallista. Lähden siis edelleen opettelemaan, ja ainoa tavoitteeni on ajaa paremmin kuin viime vuonna, Kostamo toteaa.

Macaon keskustassa kulkeva rata on moottoripyöräkilpailun näyttämöksi hyvin poikkeuksellinen, sillä se on kaiteiden ympäröimä. Turva-alueiden lisäksi ajamista helpottavat kiintopisteet loistavat poissaolollaan, mikä tekee radasta erityisen haastavan.
– Kun radan on kokenut, voi sitä ajatella aivan eri tavalla ja miettiä omaa ajamistaan. Lisäksi on board -videoista saa aivan eri tavalla irti. Niitä katsoessaan tietää aina, mistä paikasta on kyse ja miten siinä pitäisi ajaa. Omaa ajamistaan pystyy siis tavallaan elämään ja pohtimaan muiden kuljettajien videoiden kautta, kuvailee Kostamo.
Macaon peltirännissä ajamiseen tulee Kostamon mukaan suhtautua täysin poikkeuksellisella tavalla. Pahin vastustaja löytyykin oman kypärän sisältä.
– Maltti on ehdottomasti valttia. Vaikka radasta onkin jo kokemusta, pyrin asettumaan samalle viivalle kuin viime vuonna ja ajamaan kuin olisin siellä ensi kertaa. Se, että luulee osaavansa radan, on petollinen tunne ja oman mielen rauhoittaminen on kaikkein tärkeintä, jotta ei satu turhia vahinkoja, Kostamo arvioi.
Macaossa Kostamo kilpailee MGM by Penz13 -tiimin riveissä BMW S 1000 RR:llä.
– Olen todella tyytyväinen, että pääsen Macaossa MGM by Penz13 -tiimiin, sillä tähän kilpailuun parempaa tiimiä ei varmaan ole olemassakaan. Olen osaltaan paljon valmiimpi kilpailuun myös erittäin kokeneen ja toimivan tiimin ansiosta, Kostamo hehkuttaa.

Macau GP järjestetään 14.-17. marraskuuta, mutta Kostamo lentää paikalle jo 8. marraskuuta osallistuakseen kilpailua edeltäviin promootiotapahtumiin. Eräs tällaisista on vierailu orpokotiin, jossa Kostamo kävi myös viime vuonna.
– Viime vuonna kävimme orpokodissa Michael Rutterin, Peter Hickmanin, Davey Toddin ja Danny Webbin kanssa. Vierailun aikana suunnittelimme yhdessä lasten kanssa värimaailman pyörään, ajopukuun sekä kypärään ja lasten toiveesta tulen tänä vuonna ajamaan noissa väreissä. Se kuvastaa paitsi kilpailua ympäröivää fanikulttuuria, myös suomalaiskuljettajien nauttimaa arvostusta, jonka sain huomata jo edellisellä vierailulla. Lisäksi pieni ryhmä lapsia pääsee lähtöruudukkoon. Se on todella iso juttu sekä lapsille että sikäläiselle medialle, Kostamo kertoo.

Erno Kostamo osallistuu 14.-17. marraskuuta järjestettävään 66. Macau Grand Prixiin MGM by Penz13 -tiimissä BMW S 1000  RR:llä. Kilpailun erityispiirteenä radalla nähdään sekä moottoripyörien että autoluokkien kilpailuja. Moottoripyörät ajavat torstaina 14. marraskuuta harjoituksen ja ensimmäisen aika-ajon. Perjantaina vuorossa on toinen aika-ajo ja lauantaina ajetaan warm-up sekä 12 kierroksen kilpailu.

Uusin numero