Erno Kostamo Macaon kisasta: ”Olo oli kaikin puolin huojentunut”

Kilpailun keskeytysvaiheessa kymmenellä kierroksella Erno ajoi sijalla 17, joka jäi hänen tuloksekseen.

” Autot olivat aamulla levittäneet vähän öljyä, ja eräässä tiukassa mutkassa jouduin nostamaan pyörää pystyyn öljyn päältä ajaessani. Rengas osui hieman valliin ja heitti pyörää keskemmäksi  rataa, jolloin takaa tullut kuljettaja osui reiteeni. Sain tilanteessa puujalan ja ohi pääsi kolme kuskia”, Kostamo manaa.

Lisäksi ennen kilpailua tehty jarrukahvan säätö osoittautui epäonnistuneeksi. Kahvaa säädettiin kauemmas siltä varalta, että se alkaa kilpailun kuluessa painua syvemmälle.

”Kahva jäi vähän liian kauas, eikä sitä ehtinyt säätää kilpailun aikana. Aika monessa mutkassa on pidettävä vielä kaasutettaessa sormea valmiiksi jarrulla, ja käsi väsyi kurotellessa” Kostamo kertoo.

Lopputulokseen tyytyväinen Kostamo kertoo kokeneensa kilpailun jälkeen kohti varikkoa ajaessaan jotain ainutlaatuista.

”Olo oli kaikin puolin huojentunut. Ensimmäistä kertaa mietin, että tulipa tämäkin suoritettua, ja hengissä selvisin”, Kostamo nauraa.

Nälkää Macaon matka jätti siinä määrin, että hänet nähdään kilpailussa myös ensi vuonna, mikäli organisaatio hänelle kutsun lähettää.

” Uusi juttu asettaa aina omat haasteensa, mutta ensi vuonna täällä kilpaileminen on varmasti paljon helpompaa. Sama oli IRRC-sarjan kanssa, toisella kaudella olin paljon valmiimpi, ja siitä oli merkittävästi hyötyä”, Kostamo toteaa.
 

Uusin numero