Erno Kostamo: ”kaatumisen jälkeen mietin 40 minuuttia onko tässä järkeä – sitten se meni ohi”

Arto Nybergin ohjelmassa sunnuntai-iltana vieraillut katuratakuski Erno Kostamo kertasi Macaon onnettomuutta ja kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Kun Erno Kostamo oli macaolaisessa sairaalassa toipumassa Macaon katuratakisojen kaatumisessa saamistaan vammoista, syntyi Kostamon perheeseen toinen lapsi. Arto Nyberg kysyikin onko laji reikäpäiden hommaa ja onko siinä mitään järkeä.

-Näen asian aivan päinvastoin. Kymmenen vuotta sitten minulla ei olisi vielä ollut riittävää harkintakykyä enkä välttämättä olisi selvinnyt kisoista ehjänä takaisin, mutta nyt koen olevani valmis tähän lajiin, vastasi 28-vuotias Kostamo.

Hän muistutti toimittajaa myös, että ketään ei pakoteta katuradalle kilpailemaan, ja että vaihtoehtona on myös moottoriradoilla ajettavat ratamoottoripyöräluokat, jolloin turva-alueet tekevät ajamisesta ja kaatumisesta turvallisempaa.

Kostamon mukaan kaatumisen jälkeen tulee yleensä 10 minuutin verran mietittyä, onko lajissa järkeä ja kannattaako sitä jatkaa. Tällä kertaa onnettomuus oli sen verran pahempi, että hän kertoi miettineensä asiaa 40 minuuttia ennen kuin päätti jatkaa lajin parissa.

-Enemmän jännitti, että sanooko vaimo polttavansa kaikki kisapyöräni, jotten enää lähde kilpailemaan, vitsaili Kostamo.

Kostamo saapui TV-studioon rintapanssarilla tuettuna ja myös polvessa oli tuki. 

-Kerrankin ollaan suhteellisen ryhdikkäitä kavereita, kun viisi nikamaa on jäykistetty titaanilevyillä ja -ruuveilla yhteen eikä selkä taivu.

Toipuminen on lääkärien mukaan sujunut uskomattoman nopeasti ja Kostamo itse uskoo olevansa täydessä kunnossa, kun ensi kauden testit alkavat helmikuussa.

– Nauti jokaisesta hetkestä, sillä se voi olla viimeinen, kuuluu Kostamon motto.

Uusin numero