Erno Kostamo hätyytteli kärkeä IRRC-sarjan Schleizin osakilpailussa Saksassa

Erno Kostamo (Imatran IRRC-kisan startissa)
(Kuva: Janne Kohonen)

Viime viikonloppuna kansainvälistä IRRC-katuratasarjaa ajettiin Saksan Schleizissä, jossa oli sarjan neljäs osakilpailu. Markka Racing –tiimin Erno Kostamo ajoi IRRC-Superbike –luokan toisessa erässä kolmanneksi.

Aika-ajot ajettiin kuivalla Schleizin radalla, joka on puoliksi moottorirata. Kostamo oli kuudes sekunnin jäljessä nopeinta Sebastien le Grelleä. Juha Kallio oli sijalla 14.

Erno Kostamo kommentoi viime viikonlopun kisoja Tsekin tasavallan Horicen varikolta, jonne Markka Racing talli ehti Saksasta maanantai-iltana. Horicen IRRC-kisa on ensi viikonloppuna 26.-27. elokuuta.
– Ensimmäisen kisalähdön ensimmäisessä mutkassa juutuin ruuhkaan ja tipuin kymmenenneksi. Siitä aloin nousta ja maalissa olin kuudes. Ohitettavat hidastivat jonkin verran. Ensimmäiseen starttiin en ole oikein tyytyväinen.
Kallio saavutti ruutulipun sijalla 14. Lähdön voitti Didier Grams.

Kun toisen kisaerän kuljettajat IRRC-Superbike –luokassa tulivat lähtöruutuihin lämmittelykierrokselta, alkoi sataa.

-Kisa määrättiin sadekilpailuksi ja lähes kaikki lähtivät  kisaan sadesään renkailla. Parilla ajajalla näytti olevan välikelin renkaat. Toinen kisastartti sujui hyvin ja kisan loppupuolella kärkiryhmässä kaikki varoimme tekemästä virheitä tutkiessamme ohitusmahdollisuutta. Sebastien le Grelle oli voittaja, ja jäin toisesta sijasta Marek Cervenylle sekunnin, Kostamo toteaa.