Erki Kahro ja Roni Kytönen dominoivat SM-motocrossissa

Virolainen Erki Kahro jatkoi tutun tyylikästä menoaan MX1-luokan Suomen mestaruussarjassa, kun hän kirjasi kaksi erävoittoa edellisen osakilpailun tapaan. Kahro ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan peittosi kummassakin erässä toiseksi ajaneen Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikaisen puolen tunnin erien aikana 13 sekunnilla.

MX2-luokassa nähtiin Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytösen vahvaa tekemistä kahden erävoiton turvin. Varsinkin ensimmäisessä erässä riitti jännitettävää, sillä kärkiviisikko saapui maaliin viiden sekunnin sisällä.

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokassa koettiin yllätys, kun kaikki erät tähän mennessä voittanut Sampo Rainio otti nyt vain yhden ykköstilan. Vantaan Moottorikerhon kuljettaja kaatui rajusti toisessa erässä, ja tarjotun tilaisuuden hyödynsi Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi voittamalla erän sekä päivän yhteistulokset.

Veteraani Kalatie palkintokorokkeelle

Sää helli katsojia Karkkilan paljon korkeuseroja sisältävän saviradan reunoilla, mutta kuljettajille päivä oli raskas.

Aurinkoinen keli ei tehnyt kilpailunjärjestäjien urakkaa helpoksi, mutta Karkkilan Moottorikerho osoitti jälleen olevansa saviradan ylläpidon ammattilainen. Pölyä ei ollut käytännössä lainkaan ja radan pinta oli saatu möyhittyä sekä kasteltua optimaalisesti hyvän kilvanajon kannalta.

MX1-luokassa erät kirjattiin Erki Kahrolle, jonka takana Juuso Matikainen otti vakuuttavasti jälleen pari kakkossijaa. Kahro johtaa SM-sarjaa ja Matikainen on toisena, kun kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Karkkilan oma ”poika”, 41-vuotias Niko Kalatie voitti lauantaina 35-44-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupin erät ja lähti siltä pohjalta tekemään tulosta myös MX1-luokan SM-osakilpailuun. Kalatie uskoi kauden ensimmäiseen palkintosijaansa jo ennen kilpailua, ja se myös irtosi. 15 vuoden takainen Suomen mestari ajoi molemmissa erissä kolmanneksi, mikä oli myös hänen sijoituksensa yhteistuloksissa.

Sunnuntain neljäs oli Orimattilan Moottorikerhon Joni Tuominen ja viides Turun Moottorikerhon Miro Lehto.

Hallitseva Suomen mestari, Siilinjärven Vesan Santtu Tiainen oli sunnuntaina kuudes ja on sarjassa kolmantena. Tuominen, Kalatie ja Lehto löytyvät pisteissä seuraavilta sijoilta.

Kytönen urakoi voittoputkessa

Tänä vuonna jälleen useita offroad-lajeja ajava Roni Kytönen oli iskussa MX2-luokassa. Viikkoa aiemmin hän voitti kestävyyslaji cross countryn SM-osakilpailun kotimaisemissaan Jämsässä ja nyt Karkkilassa tuomisena oli kaksi erävoittoa SM-motocrossin parissa.

Kytönen on kilpaillut tänä vuonna myös enduron MM-, EM- ja SM-sarjoissa, joten kiirettä on pitänyt.

Hän nousi nyt MX2-luokan SM-sarjassa kolmanneksi, vaikka joutui jättämään Siilinjärven osakilpailun väliin enduron MM-osakilpailun takia kesä-heinäkuun vaihteessa.

Karkkilassa kakkos- ja kolmospaikasta käytiin tasainen vääntö, sillä Jämsän Seudun Moottorikerhon Santeri Kinnunen ja Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen ajoivat ristiin eräsijat kaksi ja neljä. Kinnunen oli yhteistulosten kakkonen paremman toisen eränsä ansiosta.

Yhteistulosten neljäs oli lauantaina alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -erät voittanut Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen, joka oli sunnuntain toisessa erässä kauden parhaallaan kolmas. Yhteistulosten vitospaikan lunasti Miehikkälän Moottorikerhon Elias Vanhalakka.

Kurvinen johtaa edelleen SM-sarjaa ennen Kinnusta, Kytöstä, Kiteen Moottoripyöräklubin Toni Koskista ja Vanhalakkaa.

Kangasniemi tasoitti mestaruustaistoa

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan Suomen mestari Sampo Rainio on hallinnut myös kuluvaa kautta, ja hän voitti myös Karkkilan ensimmäisen erän. Toisen erän alussa Rainio kuitenkin kaatui rajusti ja oli pitkään radan sivussa. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan kilpailemista, muttei onnistunut nousemaan seitsemättä sijaa korkeammalle. Näin Rainio jäi yhteistuloksissa peräti neljänneksi.

Lähes koko kauden kakkossijoja napsinut Kasper Kangasniemi tarttui tilaisuuteensa ja otti avauserän toisen sijan jatkeeksi erävoiton. Samalla Kangasniemi pääsi juhlimaan osakilpailun ykköstilaa.

Rainion ote sarjan kärkipaikasta pitää edelleen, mutta Kangasniemi pystyi kiristämään tilannetta sen verran, että hänellä on vielä mahdollisuudet taistella mestaruudesta.

Karkkilassa toiseksi ajoi niin ikään koko kauden kärkikolmikkoon kuulunut Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Jere Harju. Hän on sarjassa kolmantena.

Ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle tällä kaudella nousi Vantaan Moottorikerhon Miika Jukarainen ollen kolmas. Rainion takana päivän viidenneksi korkeimmat pisteet keräsi Lohjan Seudun Moottorikerhon Joakim Hindersson.

Jukarainen on sarjassa neljäntenä ja Turun Moottorikerhon Verneri Aaltonen viidentenä.

Tuplaerävoittajia Suomen Cupissa

Karkkilassa kilpailtiin jo lauantaina kolmen veteraaniluokan ja alle 18-vuotiaiden Suomen Cup -pisteistä sekä ATV:n SM- ja Suomen Cup -pisteistä.

Alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan neljännen osakilpailun voitti Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen, joka myös johtaa sarjaa puhtaalla ykkössijojen putkellaan. Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvonen oli toinen ja Sipoon Moottorikerhon (SiMK) Kimi Koskinen kolmas. Koskinen on pisteissä toisena ja Sihvonen kolmantena.

35-vuotiaiden veteraanien MXV35-luokan erät menivät Karkkilan Moottorikerhon Niko Kalatielle. Toinen oli SiMK:n Alexander Wiik ja kolmas Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Jarno Mattila.
Wiik johtaa sarjaa ennen Kalatietä ja lauantaina kuudenneksi jäänyttä Oulun Moottorikerhon Markus Jaakolaa.

Turun Moottorikerhon Miska Aaltonen otti kauden ensimmäisen tuplavoittonsa 45-vuotiaiden veteraanien MXV45-luokassa, jonka Suomen Cup -sarjaa hän johtaa. Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiö oli lauantaina kakkonen, mikä on myös hänen paikkansa pisteissä. Kolmanneksi ajoi Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Tommi Laine, joka pitää kolmostilaa sarjassa.

Motonet SM-Motocrossin tiukka, kolmen osakilpailun heinäkuinen urakointi päättyi Karkkilaan, ja SM-sarjan viides osakilpailu ajetaan noin kuukauden kuluttua Alavuden hiekkaradalla 25.-26. elokuuta.

Tulokset, SM-osakilpailu 4/6, Karkkila, sunnuntai 29.7.2018

MX1:
Erki Kahro, EST, KTM, 50 pistettä
Juuso Matikainen, OriMK, Husqvarna, 44p.
Niko Kalatie, KarkMK, KTM, 40p.
Joni Tuominen, OriMK, KTM, 33p.
Miro Lehto, TMK, Honda, 32p.
MX1 SM-pistetilanne 4/6
Kahro, 194p.
Matikainen, 168p.
Santtu Tiainen, SiiVe, Yamaha, 146p.
Tuominen, 118p.
Kalatie, 107p.

MX2
Roni Kytönen, JSMK, Husqvarna, 50p.
Santeri Kinnunen, JSMK, KTM, 40p.
Aleksi Kurvinen, VMK, KTM, 40p.
Matias Vesterinen, IMK, KTM, 34p.
Elias Vanhalakka, MieMK, KTM, 31p.

MX2 SM-pistetilanne 4/6
Kurvinen, 155p.
Kinnunen, 144p.
Kytönen, 126p.
Toni Koskinen, Kitee-MC, KTM, 115p.
Vanhalakka, 113p.

MXC/A
Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, 45p.
Jere Harju, ASMP, KTM, 42p.
Miika Jukarainen, VMK, Honda, 40p.
Sampo Rainio, VMK, KTM, 39p.
Joakim Hindersson, LosMK, KTM, 32p.

MXC/A SM-pistetilanne 4/6
Rainio, 189p.
Kangasniemi, 175p.
Harju, 152p.
Jukarainen, 127p.
Verneri Aaltonen, TMK, Honda, 115p.
 

Uusin numero