Eriksson ylivoimainen MM-superenduron kenraalissaan

Eriksson oli Helsingin Messukeskuksessa ajetun kansallisen kilpailun vauhdikkain jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien jatkaen vakuuttavaa menoaan aika-ajossa ja karsinnassa.

Eriksson oli ylivoimainen kaikilla ajojaksoilla, myös finaalissa. Siinä Helsingin Moottorikerhon kuljettaja ohitti kaikki muut vähintään kierroksella.

– Tuntuu hyvältä. Tuli kyllä virheitä, mutta ne kuuluvat superenduroon. Tässä lajissa ei ole puhdasta suoritusta, vaan kaikki joutuvat tekemään töitä, Eriksson kertoi.

– Sunnuntaina katsotaan sitten, miten oikein pitää vetää, kun olen mukana MM-osakilpailussa.

Myös toiseksi ajanut Ville Lehtonen oli tyytyväinen suoritukseensa. Kolmanneksi ajoi Jukka Pylväs.

Kilpailun ainoa naiskuljettaja, Sanna Kärkkäinen, selviytyi karsinnoista finaaliin. Hän jäi siinä viimeiseksi, eli kymmenenneksi, mutta piti arvokkaana päästä harjoittelemaan radalle ennen lauantaista naisten MM-osakilpailua.

– Karsinta-ajoni kulki hyvin, mutta finaalin alku meni pieleen, kun jäin jumiin tukkeihin. Oli kuitenkin tärkeää olla radalla, ja kyllä ajossani oli myös iloa. Olen luottavainen lauantain suhteen. Rata on vaikea, mutta aivan ajettava, Kärkkäinen kommentoi.

Messukeskuksessa MP 15 Moottoripyöränäyttelyn yhteydessä ajetaan lauantaina naisten MM-sarjan toinen ja samalla viimeinen osakilpailu. Radalla ovat myös juniorit kolmannen MM-osakilpailunsa harjoituksissa sekä aika-ajossa.

Sunnuntaina ajetaan junioreiden finaalit sekä pääluokan MM-osakilpailu.

Tulokset:
1. Toni Eriksson, HMK, 1.10,539
2. Ville Lehtonen, VMK, + 1 kierros
3. Jukka Pylväs, KaMoKe, + 1 kier.
4. Pasi Tuominen, PMK, + 1 kier.
5. Joel Kolehmainen, KaMoKe, + 2 kier.

Uusin numero