Eriksson nousi illan voittajaksi – draamaa Helsingin Supercrossissa

Koko kisaillan tapahtumia hallinnut jenkkivieras Jason Thomas vei finaalissa eurooppalaisia kanssakilpailijoitaan kuin litran mittaa, mutta äänenvaimentimen hajoaminen tuhosi Thomasin tuloksen.

Thomas johti finaalia lähtömutkasta aina ruutulipulle asti vakuuttavalla ajolla. Ruotsin Rasmus Sjöberg piti pitkään kakkossijaa hallussaan mutta väsyi ja kotiyleisönsä edessä ajanut Toni Eriksson puristi ruotsalaisen kiinni.

Eriksson ei jäänyt katselemaan ruotsalaisen selkää muutamaa hetkeä kauemmaksi vaan puristi ohi. Kun Thomas hylättiin äänenvaimentimen vuoksi, nousi Eriksson siis kisan voittoon, Sjöberg kakkoseksi ja podiumin kolmannelle korokkeelle nousi Erikssonin HMK-seurakaveri Jon Söderberg.

Thomas oli luonnollisesti pettynyt, mutta pitkän linjan ammattimiehenä uransa tähän viikonloppuun päättävä mies ymmärsi tilanteen.

– Tein omalta osaltani kaiken, minkä pystyin ja todistin olevani nopein. Tällaista kuitenkin valitettavasti sattuu mutta onneksi huomenna on uusi päivä ja uusi kisa, Thomas vakuutti.

MP13-Messujen yhteydessä kilpailtavan Supercrossin toinen kilpailupäivä on lauantaina. Kumpikin päivä on erillinen SM-osakilpailu.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=866018

 

* Toni Erikssonin kuva: Tommi Hynynen
 

Uusin numero