Eriksson kuittasi kullan tuplalla

Jo aamun aika-ajossa Eriksson näytti vahvuutensa ajamalla pohja-ajan ennen eestiläiskaksikkoa Indrek Mägi ja Erki Kahro. Tästä kaksikosta koko SM-sarjan ajavalla Kahrolla oli vielä mahdollisuudet olla Erikssonin mestaruuden esteenä.

Ensimmäisen erän startista kärkeen paineli Miika Mäkinen perässään Mägi, Eriksson ja Kahro. Eriksson otti ykköspaikan ensimmäisellä kierroksella, mutta jo kolmannella Kahro tuli ohi. Viidennellä kierroksella Kahro kuitenkin kaatui Yyterin radan legendaarisella, röykkyisellä takasuoralla ja Eriksson otti ykköspaikan uudestaan.

Jo lauantaisen MX2-luokan SM-kisan ajanut Kahro todisti kuitenkin jälleen kerran fyysisen kuntonsa teräksisyyden nousemalla muutamankin ohituksen jälkeen vielä aivan Erikssonin kantaan. Kahron yritys ei kuitenkaan aivan riittänyt erävoittoon, vaan takamatkaa jäi vajaa sekunti.

Toista erää Eriksson johti lähes puoli tuntia, kärkikolmikossa olivat hänen lisäkseen Mägi ja huimaan vauhtiin yltynyt Joni Roos. Vaikka muut jäivät välillä todella kauas, alkoi erän loppupuolella kuitenkin tapahtua.

Ensin Mägi ohitti Erikssonin alkaen tehdä samantien etumatkaa. Jo viikonlopun neljättä kisaeräänsä ajanut Kahro vaikutti erän alkupuolen jo väsyneeltä, mutta hän löysikin vauhtinsa vasta erän lopulla ajaen Roosin kiinni. Järjestys Mägi, Eriksson, Kahro näytti jo selvältä mutta kolmanneksi viimeisellä kierroksella Mägi joutui kokemaan moottoriurheilun ikävämmän puolen, kun hänen pyöräänsä iski käyntihäiriö.

Näin Eriksson kuittasi toisenkin erän voiton ennen Kahroa. Mägi nilkutti hädin tuskin käynnissä pysyvällä pyörällä maaliin kolmosena.

– Mägi olisi varmaan voittanut ilman teknisiä ongelmiaan, sikäli erävoitto oli lahja minulle. Pääasia on kuitenkin mestaruuden varmistaminen, siitä iso kiitos teamille ja mekaanikko-isälleni, Eriksson myhäili tuoreeltaan.

Motocrossin lisäksi Eriksson johtaa Supercrossin, Cross Countryn ja Enduron SM-sarjoja. Lisäksi hän kilpailee Suomen enduromaajoukkueessa kuusipäiväisen MM-joukkue kisan, joten miehen syksy on todella kiireinen.

Niinpä hän ei vielä ole ilmoittautunut kauden viimeiseen motocross-SM:ään joka ajetaan kahden viikon kuluttua Lappeenrannassa.

– Onhan tässä vielä puoleenyöhon aikaa miettiä, pistänkö ilmoittautumisen menemään, Eriksson kuittasi utelut osallistumisesta.

Kahro on ennen sarjan päätöskisaa tiukasti kiinni hopeassa, piste-etumatka Riku Rouhiaiseen on 35, Rouhiaisen pronssikin alkaa näyttää jo selviöltä, kun Joonas Heimosen takamatka häneen on 44 pistettä.

Cup-ratkaisu jäävät
päätöskilpailun varaan

Nuorison Suomen Cup- sarjoissa sen sijaan ratkaisut jäävät täysin päätöskisan varaan. 14-18- vuotiaiden MXJ:ssä Miro Sihvonen ajoi mallikkaan päivän tasaamalla erävoitot ja kakkossijat Joona Saaren kanssa.

Sihvonen johtaa sarjaa 29:n pisteen erolla ennen Saarta. Päivän kummankin erän kolmanneksi sinnitellyt Emil Silander on sarjakolmosena vain kuuden pisteen päässä Saaresta. Porista kaksi nelossijaa saavuttanut Eetu Kuusisto on puolestaan neljäs myös sarjassa, vain pisteen päässä Silanderista.

Joel Kolehmainen jatkoi 11-15- vuotiaiden MXC/A:n Suomen Cupin erävoittoputkensa viiteen. Kesäisen loukkaantumisen takia hän joutui kuitenkin jättämään väliin neljä kisaerää, joten sarjakärjessä jatkaa Matias Murto, jolle Porin päivä oli vaikea.

Ensimmäisessä erässä hänen pyöränsä vaihteisto jumiutui muutama kierros ennen maalia, mutta hän sinnitteli ruutulipulle kolmantena.

Varapyörällä toiseen erään startannut Murto joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan, kun huonon startin jälkeen hän ei ehtinyt nousta kahdeksatta sijaa korkeammalle, kunnes erä keskeytettiin juuri ja juuri ajoajan puolikkaan täytyttyä.

Kilpailun tuomaristo joutui miettimään tilannetta sääntöjen valossa pitkään, mutta loppujen lopuksi kävi selväksi, että ajoaikaa oli kulunut juuri puolet aiotusta ennen erän keskeytystä eikä erää enää uusittu vaan tulokset jäivät voimaan.

Murron pistejohto sarjassa on toki 23 pinnan mittainen ennen päätöskisaa, mutta kun Suomen Cupeissa loppulaskennassa jätetään huomiotta jokaisen kilpailijan huonoin erä, saa Kolehmainen kaikki Lappeenrannassa ajamansa pisteet mukaan loppusaldoonsa, Murron tähän mennessä huonoin erä on tuottanut 12 pistettä.

Porissa kakkoseksi ja neloseksi ajanut Matias Latvala on kiinni pronssissa, mutta ainakin teoreettiset mitalimahdollisuudet on vielä muillakin.

Sarjojen päätöskisa ajetaan 22. syyskuuta Lappeenrannassa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/951444
Pistetaulukot siellä linkistä "championship"
 

Uusin numero