Eriksson jyräsi mestariksi

Toni Eriksson lähti kauden viimeiseen kisaan 35:n pisteen karkumatkalla, eikä jättänyt myöskään Salossa mitään sattuman varaan. Aika-ajon pohjien jatkeeksi mies otti molempien erien vakuuttavat voitot ja suvereenin mestaruuden. Waltteri Koskinen joutui junioreiden Suomen Cupissa päätöskisaan tiukemmin takaa-ajettuna, mutta molempien erien voitot pitivät hänet kiinni kullassa.
Päivän ensimmäisen SM-erän alkupuolella Eriksson joutui muutaman kierroksen ajan ajamaan kilpaa, kun Tommi Mäkinen tuli kakkospaikallaan lähituntumassa. Loppujen lopuksi Eriksson sai kuitenkin rullailla muutaman viimeisen kierroksen ajan kärjessä kaikessa rauhassa kun etumatka Mäkiseen oli jo reilu. Näin mestaruus ratkesi jo ennen kauden päätöserää.
Santtu Tiainen vankisti asemiaan sarjan pronssiin ajettuaan erän kolmoseksi, vain pisteen takamatkalta lähtenyt Atte Jousi oli viides. Jousen onneksi hänen ja Tiaisen välissä olleet Eeli Takatalo ja Jarno Mattila kolaroivat viimeisen kierroksen puolivälissä ja Jousi sai muutaman pisteen lisää.

Toiseen erään lähdettäessä Erikssonin mestaruus oli siis jo varmistunut, Jussi Nikkilän olisi voinut pudottaa hopealta vain käytännössä hänen keskeyttämisensä ja Tiaisen erävoitto. Jousella oli vielä täydet mahdollisuudet napata pronssi Tiaiselta.
Kun päätöserän lähtöpuomi putosi, Eriksson pamautti taas kerran startista kärkeen ja alkoi kadota maisemaan. Mäkinen ajoi pitkään kakkosena, kunnes keskeytti ketjujen katkeamiseen. Nikkilä puolestaan putosi kärkijoukosta kymmenenen sijan paikkeille saatuaan kiviä takajarrupolkimen väliin ja tyytyi tämän jälkeen varmistelemaan hopeamitaliaan.
Tiainen ja Jousi kävivät puolestaan tiukkaa kisaa pronssista. Vaisun lähdön ottanut Jousi nousi vähitellen kohti kärkeä ohittaen Tiasen. Muutama kierros ennen maalia Jousi pääsi kakkosena olleen Eeli Takatalon kantaan ja yritti ohi. Samaan aikaan Miika Oinonen yritti tiukasti ohi Tiaisen. Mikäli molemmissa pareissa olisi nähty ohitus, olisi Jousi noussut pronssille, mutta äärimmäisen tiukoissa väännöissä ei enää nähty ohituksia ja Tiainen sai huokaista helpotuksesta.

Teemu Keljo lähti 12-15- vuotiaiden Suomen Cupin päätöskisaan vain kolmen pisteen takamatkalta jahtaamaan Waltteri Koskista. Keljo oli kuitenkin vailla mahdollisuuksia, kun Koskinen ajoi molemmissa erissä vakuuttavaan voittoon. Pronssikamppailu Kalle Rintamäen ja Lari Jukolan välillä sai toisessa erässä ikävän ratkaisun, kun Rintamäki törmäsi ohitustilanteessa Jukolaan joka satutti tilanteessa kätensä ja joutui keskeyttämään. Tilanne sinetöi pronssin Rintamäelle.

Tiedote: Totti Raittila

Uusin numero