Entisaikojen huippunimet kohtasivat Alastarolla

Heinäkuun 22. päivä Alastarolla järjestetty Vintage Road Racers Day keräsi suuren joukon menneiden vuosien kalustoa ja aikansa tähtikuljettajia vanhojen kilpakumppanien kohtaamiseen. Tapahtuma kiinnosti myös yleisöä, jota oli saapunut paikalle runsaslukuisesti. Tapahtuman takaa löytyvät Harri Rintamäki sekä Esko ja Maarit Kuparinen.
 
Paikalle oli kutsuttu satakunta kuljettajaa ja päivän aikana olikin mahdollista tavata takavuosien MM-tähtiä ja lukuisia Suomen mestareita.
 
Radalla nähtiin nostalgisia kilpureita eri aikakausilta. Päivän helmi oli Jarno Saarisen MM-pyörän replica, 250-kuutioinen Yamaha YZ 635, jonka nykyinen omistaja, Markku Hietamäki oli löytänyt Hollannista. Radalla nähtiin myös meillä aiemmin ennennäkemätön F-750 –luokan Kawasaki H2R. Kuparinen oli tuonut paikalle vuosimallin 1985 Hondan RS 500:n ja kanadalaisen Rueben McMurterin vanhan VFR 750 tehdas-superbiken.  Jarno Saarisen aitoa Yamaha TD2 –kilpuria ohjasti Jari Saarinen.
 
– Tällaisesta kohtaamisesta on puhuttu jo vuosia, ja nyt kun se viimein toteutui, paikalle ilmestyi runsaslukuinen joukko vanhoja kilpakumppanuksia, iloitsee Harri Rintamäki.
 
Tapahtuman palkituista mainittakoot järjestelyissä auttanut Japsistarat ry, jolle myönnettiin Martti Pesosen lahjoittama Yamaha-kiertopalkinto sekä Harri Loponen, joka  palkittiin Smac Kawasakin jarrulevy-kiertopalkinnolla. Raikuvimmat aplodit sai alaraajahalvaantunut Ulla Ylikoski, joka otti ensikosketuksensa rata-ajoon.  
 
Hyväntuulinen Vintage Road Racers Day oli osallistujien ja yleisön mieleen ja tapahtumalle onkin toivottu jo jatkoa.
 
– Ehkäpä jotakin tapahtuu myös ensi vuonna, kannattaa pitää korvat auki, Rintamäki kuittaa velmuillen. 

Uusin numero