Ensimmäiset Suomi-sarjan speedway-kilpailut ajettiin Varkaudessa

Varkauden ja Haapajärven joukkueet taistelevat starttikurvissa. (kuva Anni Eronen)

Viime viikonloppuna tehtiin suomalaista speedway-historiaa, kun ensimmäiset Suomi-sarjan kilpailut ajettiin Racing For Fun formaatilla Varkaudessa.

Kilpailussa oli mukana neljä paria, ja paremmuus ratkaistiin kahden ajopaivän yhteistuloksien perusteella paahtavan helteisessä säässä.

Kotijoukkue Ankkurit ajoi ensimmäisenä päivänä eniten pisteitä, 26. Haapajärven Vuolas-Racing keräsi neljä pistettä vähemmän ja seinäjokinen Augment kasasi 18 pistettä.

Toisena päivänä Vuolas Racing kiristi vauhtia ja voitti kotijoukkueen pistein 24-23. Yhteistuloksissa Ankkurit piti kuitenkin piikkipaikan kolmen pisteen turvin. Augment sijoittui kolmanneksi sekä toisena päivänä että lopputuloksissa.

Palaute Racing For Fun harrastekilpailusta oli positiivista. Tälle formaatille on tilausta, jotta lajin kipeästi kaipaamia uusia kuljettajia saadaan mukaan.

Kilpailun puuhamies, Varkaus Racing Teamin puheenjohtaja Appe Mustonen oli tyytyväinen viikonloppuun.

-Hyvä viikonloppu takana. Speedwayn Suomi-sarjan avaus sujui hyvin, testiviikonloppu onnistui. Saimme paljon positiivista palautetta, tälle on selvästi tilausta, kommentoi Mustonen.

– Nyt mukana oli paljon SM-liigakuskeja, kun tulokaskuskeja ei liiemmin ole. Mutta kun saadaan näitä kilpailuja lisää, niin uskon että uusia kuljettajia tulee lajiin mukaan. Tälle kaudelle on suunniteltu vielä Suomi-sarjan henkilökohtaista kilpailua, jatkaa Mustonen.

Suomi-sarjan taustahenkilöt haluavat kiittää järjestävää seuraa, talkoolaisia sekä mukana olleita joukkueita onnistuneesta viikonlopusta.

Tulokset:

1. Varkauden Ankkurit 49 (Jesse Mustonen 29, Niklas Säyriö 16, Jarkko Kunnaskari 4)

2. Vuolas Racing 46 (Antti Vuolas 28, Niilo Vuolas 18)

3. Augment 35 (Roni Niemelä 25, Toni Hyyryläinen 10)

4. JMS Store 14 (Max Koivula 10, Topi Mustonen 4)

Teksti Tomi Nevanperä

Uusin numero