Ensimmäiset ISDE 2011 MM-joukkuevalinnat tehty

Enduron MM-kisajoukkueen ensimmäiset kiinnitykset on tehty: Miesten Trophy-joukkueeseen valittiin odotetusti enduron 1-luokan MM-johdossa oleva Juha Salminen ja sarjassa viidentenä ajava Matti Seistola.
Ilmiselviä valintoja olivat myös Eero Remes ja Marko Tarkkala. Remes avasi kauden MM-voittotilinsä E1-luokan 2. osakilpailussa Portugalissa ja Tarkkala on kiinni E3-luokan MM-sarjan viidennessä tilassa.
– Valinnat olivat helppoja, sillä ajajamme ovat tällä hetkellä suorastaan pitelemättömiä MM-sarjassa, iloitsee Suomen maajoukkueista vastaava valmennuspäällikkö Tomi Konttinen Suomen Moottoriliitosta.

Mieluisia kiinnityksiä ovat myös nuorten MM-sarjaa johtava Antti Hellsten ja viime vuoden junioreiden Euroopan mestari Roni Nikander.
– Hellstenin ja Nikanderin kohdalla on ainoastaan epäselvää, ajavatko he nuorten vai miesten maajoukkueessa. Haluamme molemmista maajoukkueista mahdollisimman hyvät, joten Hellsten ja Nikander olisivat varmasti ratkaisevassa asemassa junnujoukkueen lopullisen tuloksen suhteen.
– Katsomme Trophy- ja Junior Trophy-joukkueiden kokoonpanoa vielä myöhemmin keväällä. Lopulliset valinnat ovat selvillä toukokuun lopussa ajettavan Riihimäen SM-kilpailun jälkeen, Konttinen toteaa.

Enduron MM-joukkuekilpailu ajetaan 8.-13. elokuuta Kotkan-Haminan seudulla. Kilpailu järjestettiin edellisen kerran Suomessa 1996 Hämeenlinnassa. Tuolloin Suomi voitti sekä miesten että nuorten joukkuemaailmanmestaruudet. Hämeenlinnasta alkoi suomalaiskuskien vuosikymmen, jonka aikana suomalaiset saalistivat seitsemän Trophy-mestaruutta ja kaksi Junior Trophy -mestaruutta.

Uusin numero