Ensimmäinen nainen – Ana Carrascolle dramaattisesti historiallinen maailmanmestaruus

Aiemmin Carrasco on ollut ensimmäinen nainen, joka sai pisteitä Moto 3:ssa, sitten ensimmäinen, joka teki saman Moto 2 CEV -sarjassa. Hän siirtyi tuoreeseen WSS300-sarjaan viime kaudeksi. Jo silloin hän teki historiaa voittamalla osakilpailun ensimmäisenä naisena, tällä kaudella historian merkkipaalu oli siirtyminen MM-sarjan kärkeen Imolan voiton jälkeen. Ja nyt tuli ensimmäisenä naisena mestaruus.

Kilpailu Magny-Coursin radalla oli dramaattinen. Carrasco johti sarjaa ennen päätösosakilpailua 10 pisteellä ennen DS Junior Teamin tiimikaveriaan Scott Deroue’a. Carrasco jäi kuitenkin aika-ajossa sijalle 25, joten mestaruus näytti liki mahdottomalta. Avauskierroksilla Carrasco ei pystynyt juuri nousemaan, kun pahimmat vastustajat Deroue ja Mika Perez ajoivat kärjessä.

Derou joutui kuitenkin keskeyttämään moottorivikaan jo kierroksella kuusi, mikä antoi espanjalaiselle vielä mahdollisuuden. Perez oli kuitenkin menossa mestaruuteen, sillä hän ajoi kärkisijoilla. Kolme kierrosta ennen maalia Carrasco oli noussut jo sijalle 15 eli juuri ja juuri pisteille, se ei kuitenkaan vielä riittäisi.

Perez siirtyi toiseksi viimeisellä kierroksella kolmospaikalta kärkeen, Carrasco sijalle 13. Aivan lopussa Dani Valle onnistui kuitenkin ohittamaan Perezin ja nappasi niukan voiton. Kun Carrasco piti sijan 13, se tarkoitti maailmanmestaruutta yhden vaivaisen pisteen erolla.