Ensimmäinen kisakausi vei miehen mennessään

Yksi ensimmäisen kauden MP Stars -tukea saaneista kuskeista on Veli-Pekka Hannula Vaasasta. Tuki mahdollisti hänelle oman ajan ottamisen ja uuden mieluisan kisaharrastuksen aloittamisen. Kisapyörän Yamaha 1000 Genesis 88:n Veli-Pekka osti salaa vaimoltaan. Tytär kirjoitti instagramiin ”Iskä toteuttaa unelmaa.”

Nyt Veli-Pekalla on takana ensimmäinen kisakausi ja kesä, joista on nauttinut täysin siemauksin. ”Aivan parahin kesä ikinä”, hehkuttaa Veli-Pekka. MP Stars -kuski ilmoitti perheelleen, että nyt on hänen aikansa ottaa omaa aikaa ja panostaa moottoripyöräilyyn. Veli-Pekka nautti jokaisesta ajamastaan kierroksesta ja kesästä, jona sai tehdä mitä halusi. Kisaaminen vei tehokkaasti päättäväisen ja impulssiivisen kahvilayrittäjän irti arjesta.


Veli-Pekka ajaa SVKMK:n Classic F1 7C ja FIN SBK:n Retro SBK -sarjoja. Nuorempana hän on harrastanut lajeja lähes 10 vuotta, mutta ei koskaan silloin kisannut. Pyörä meni myyntiin vuonna 1984. Vuonna 2018 moottoripyöräily alkoi taas kiinnostaa ja hän osti kunnostettavan katumoottoripyörän harrastusmielessä heinäladosta 500 eurolla. Vahvasti Pohjanmaan murretta puhuva Veli-Pekka kertoo: ”34 vuaren jäläkehen lähärin kokeelemahan, ku muutamat kaverit kävi useen Jurvan Botniaring Circuit -raralla reenaamas. Aattelin, jotta muutamaan kotokisaan Jurvas vois osallistua. Hommasin jäsenyyren Imatran Moottorikerhoon ja Suomen Veteraanikilpamoottoripyäräkerhoon. Pyytelin neuvoja siältä, että tekisin asioota oikeen.” Kisapyörän hän osti, kun törmäsi hyvään yksilöön. Kisapyörä odotti yllättäen jo tallissa, kun vaimo kysyi, millä pyörällä tuore MP Stars -kuski aikoo kisakautensa ajaa.  

Sattuma oli mukana pelissä, kun Veli-Pekka löysi MP Stars -hakuilmoituksen Helsingin vierailullaan Starbucksissa perheen kanssa kahvitellessaan ja päätti tehdä hakemuksen sillä aikaa, kun muu perhe meni ostoksille. MP-messuilla arpaonni osui ja Veli-Pekka pääsi MP Stars -kuskiksi. Siitä alkoi hänen kisauransa. Kauden aikana tuli ajettua monta kisaa, pyörä ei hajonnut kertaakaan eikä kaatumisia ollut. Kisat olivat Pohjoismaisia kisoja, kisa Pärnussa, Alastarossa ja Motoparkissa sekä kerhokisoja. Palkintopallille kiivettiin monta kertaa.  ”Osallistuun ja voitin. Kisaaluinto karkas pikkuusen lapasesta ja yhtäkkiä kalenteris oli kakstoista kisaa MP-Stars tukipaketin myätä. Kaikki matkat Pohojoosmaihin tein yksin, mutten ollu ikinä yksin – kiitos yhteisöllisyyren ja ystävien.”

MP Stars -tuen kautta kuittaantuivat kisalisenssit, osallistumismaksut, varustehankintoja ja bensakuluja. Kuskeille järjestettiin media- ja huoltokoulutusta. Yksi tärkeistä asioista kisaamisessa oli uusien kavereiden saaminen ja kolmentoista MP Stars -kuskin yhteisö. MP Stars -kummi Erno Kostamo antoi Veli-Pekalle myös vastusta ajoradalla ja vinkkejä pyörän säätelyihin. Kuskit tsemppasit toisiaan erityisesti somen kautta, mutta myös kisapaikoilla. ”MP Stars -kaverit ollahan oltu yhyres monis kilipaaluus ja ollahan yhteyksis nykkin. Nyt meen Kauhajoelle kattomahan MP Stars -kuski Mikko Mäkisen speedway jääraran MM-kisoja ja tsemppaamahan. MP Stars Teemu Kangaskin saattaa ilimaantua ontuen paikalle.”  

Veli-Pekka on ollut aktiivinen ja esimerkillinen MP Stars -kuski. Hän on saanut paljon näkyvyyttä mediassa muun muassa Pohjolaisessa ja Jurvan Sanomissa, missä hän on jopa komeillut kansikuvapoikana. Suomen Road Race Ajajien ja Suomen Superbike FINSBK:in päätösjuhlassa Veli-Pekka sai  Vuoden Tiedottaja 2019 palkinnon juurikin toiminnastaan median kanssa, somettamisesta ja  videoista, joissa hän aina on pitänyt yhteystyökumppanit hienosti esillä niin kuvissa kuin tarinoissakin.

Ensi vuoden kisakalenteri on jo valmis

MP Stars -tuen tarkoituksena on lisätä moottoripyöräkisaamista ja saada enemmän moottoripyöräharrastajia. Siinä onnistuttiin hienosti Veli-Pekan osalta. Hänellä on jo ensi vuoden kisakalenteri valmiina ja hän kontaktoi parhaillaan mahdollisia sponsoreita, joiden väreissä voisi kisata. Veli-Pekka kehuu harrastustaan. ”Yhteisöhön on ollu heleppo päästä sisälle. Kaikki neuvoovat toisiansa ja mukavia kaveria löytyy aina. Uusia pyäriä vaan riviin ja lisää harrastajia moottoripyärälajiihin.”

MP Stars on kotimaisen moottoripyöräalan yhteinen hanke, jossa tuetaan eri moottoripyörälajien kuljettajien kilpailukautta. Tuen saannin perusteina eivät ole suoritukset, vaan sitoutuminen ja rakkaus lajiin. Tuen saajat kaudelle 2020 arvotaan MP-messuilla sunnuntaina 2.2.2020.

Uusin numero