Ensiesiintyminen: Triumph Bonneville Bobber

Esitellystä bobberista on saatu nähdä Britannian teillä erilaisia enemmän tai vähemmän tutunoloisia versioita. Silti ensiesiintyminen tarjosi myös koko joukon yllätyksiä.

Kuten oli odotettavissa, pyörässä on riisuttu softtail-tyyppinen teräsputkirunko, jossa takavaimentimen sijoituspaikka jää piiloon. Satulassa on tilaa yhdelle, ja istuinkorkeus on 690 milliä. Leveä takarengas pinnavanteineen sinetöi bobber-ilmeen. Matalalle vedetyt pakoputket pyörän molemmin puolin luovat lisäksi hotrod-tunnelmaa. Bonneville-linjan mukaisesti Bobberiinkin on saatavana runsas kattaus lisävarusteita pyörän personoimiseksi. Miltä kuulostaisi esimerkiksi näyttävä apehanger-ohjaustanko?

FOXin kanssa tehdyn yhteistyön hedelmänä tarjolla on myös astetta sporttisempi takavaimennin. Ronskimpaa äänimaailmaa kaipaava voi poimia lisävarustekatalogista Vance & Hinesin pakoputkiston.

Nokkelana detaljina satula on liikuteltavissa eteen- ja taaksepäin ajoasennon hiomiseksi. Myös mittariston asento on säädettävissä.

Moottori on T120-mallista tuttu mahtavasti vääntävä voimapesä, ja ”bobber-henkisen” hienosäädön ansiosta se tarjoaa entistä paremman väännön. Teho on 79 hevosvoiman luokkaa. 

Teksti Andreas Jennersjö

Uusin numero