Ennätystehtailija Marquez pitää hymyt herkässä Hondan leirissä

Hondalla huimistelevaa Marquezia, 21, voidaan luonnehtia nykyisellään yhdeksi maailman ylivoimaisimmaksi urheilijaksi.

Marquez sivusi viimeksi Jerezin voitollaan lajin legendan Giacomo Agostinin ennätystä: kauden kaikissa neljässä ensimmäisessä kisassa paalulta ykkösenä ruutulipulle.

Seuraavaksi ja tarkalleen ottaen ensi sunnuntaina Le Mansin radalla Ranskassa haarukassa on vuorostaan Hailwoodin ennätys.

Mikäli Marquez viimeistelee viidennen voiton putkeen, niin hänestä tulee ratamoottoripyöräilyn MM-historian kaikkien aikojen nuorin kuljettaja, joka on yltänyt moiseen mainetekoon.

Marquezille ennätysten rikkomien on jo arkea, eikä nuorukainen niistä enää suuremmin perusta. Katseet ovat tiukasti tulevassa ja kisasta toiseen vain voitoissa.

– Ajoimme Espanjan GP:n jälkeen vielä positiivisen testipäivän Jerezissä ja nyt siis seuraavaksi vuoroaan odottaa Ranska. Le Mansissa kelit ovat aina arvaamattomat, joten siellä on oltava vahva välittömästi ensimmäisistä vapaista harjoituksista alkaen, Marquez tähdentää.

Ranskan GP:n voittaja ratkaistiin viime vuonna sadekelin kilpailussa. Ykköseksi paineli Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa ennen silloista Yamaha-kuljettaja Cal Crutchlowia. Paalupaikkamies Marquez leikkasi märän maalilinjan kolmantena.

– Se oli ensimmäinen sadelin kilpailuni MotoGP-luokassa ja opin siitä tosi paljon. Toivotaan kuitenkin, että tällä kertaa on kuivaa, sillä tiedän, että Dani ja Valentino (Rossi) iskevät kovaa Le Mansissa.

Marquez ei anna silti Pedrosan, Rossin ja kenties tämän Yamaha-tallikaverin Jorge Lorenzonkaan järkyttää mielenrauhaansa.

– Jatkan töitä tutulla ja hyväksi havaitulla linjalla taistellakseni voitosta tai ainakin tärkeistä MM-pisteistä, muotoilee  Marquez.

Pedrosan käden kunto
on hienoinen arvoitus

Marquezin ohella myös Pedrosa on kivunnut tällä kaudella kerta toisensa jälkeen podiumille Qatarissa, USA:ssa, Argentiinassa ja Espanjassa.

Pedrosa on sarjassa toisena, joskin jo 28 pistettä Marquezia jäljessä. Marquez poistuu Ranskasta takuuvarmasti MM-johdossa menevät sunnuntain kisan sijoitukset sitten miten tahansa.

Le Mansissa vuosien varrella kaikissa ajamissaan luokissa voittoon yltänyt Pedrosa kävi Jerezin jälkeen leikkauspöydälle korjauttamassa oikeaa käsivarttaan.

– Tunsin käsivarressani tukkoisuutta Jerezin testien jälkeen. Menin heti tiistaina tohtori Mir'in (Xavier) vastaanotolle ja hän suositteli välitöntä leikkausta. Toipuminen on sujunut hyvin, mutta lopullisestikan käden kunto käy ilmi perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa, pudottelee Pedrosa.
 

Uusin numero