Enduron MM-sarjan voittotilanne: Ranska vs. muu maailma 10-8

Ranskalaiset johtavat kuuden osakilpailun jälkeen E1- ja E3-luokkaa hallitsevien mestareiden Antoine Meon ja Christophe Nambotinin johdolla.

E2-luokassa puolestaan hallitseva mestari Pierre Renet alkaa olla helteessä italialaisen Alex Salvinin ja viimeksi kotiyleisönsä edessä Espanjassa molemmat kisapäivät voittaneen Ivan Cervantesin kanssa.

Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, niin Nambotin korjaa omansa E3:ssa, valta vaihtuu E2:ssa ja toivottavasti tietenkin E1:ssä, jossa Juha Salmisen, Matti Seistolan sekä Eero Remeksen on tosin höyhennettävä Gallian kukko koko arsenaalin voimin ensi viikonvaihteessa Portugalin Torres Vedrasissa.

Jos se ei onnistu, niin ikävä kyllä ajamalla Meoa on sen jälkeen enää äärimmäisen vaikeaa ottaa seitsemän kisaviikonvaihteen tynkäkaudella kiinni.

Meolla on 21 pisteen etu puolellaan, joten hän johtaa sarjaa saletisti sen puolimatkan krouvissa käy tulevana lauantaina Portugalissa miten tahansa.

Seistola tähän mennessä
ainoa suomalaisvoittaja

Meo on mellastanut kuudesta mahdollisesta nimiinsä viisi voittoa Chilessä, Argentiinassa ja Espanjassa. Toistaiseksi ainoa takaisku osui viime lauantaina Puerto Lumbrerasiin, jossa ensimmäisellä endurotestillä rajusti kaatunut Meo nilkutti maaliin viidentenä kipeää jalkaansa valitellen.

Meo häärää ennen Portugalin, Romanian, Kreikan ja Ranskan osakilpailuja voittotilaston keulilla. Nambotin tulee toisena neljällä ykkössijalla. Renet on onnistunut nappaamaan yhden voiton, joka napsahti tilille heti kauden avauksessa Chilen Talcassa.

Ranskalaisilla on siis koossa kymmenen voittoa, eli kaksi enemmän kuin kaikkien muiden maiden kuljettajilla yhteensä.

”Muun maailman” kahdeksasta voitosta valtaosa on sarjan ainoana kuljettajana kaikissa osakilpailuissa podiumille yltäneen Salvinin ja Cervantesin käsialaa. Salvinilla on koossa kolme ja Cervantesilla kaksi voittoa.

Yhden voiton mieheen ovat ajaneet Seistola, sekä isossa luokassa kilpailevat ruotsalainen Joakim Ljunggren ja virolainen Aigar Leok.

Seistolan podiumsaldo näyttää voiton lisäksi kolmea kolmatta sijaa. Seistolaa yhdellä pisteellä johtavalla ja urallaan 96 MM-osakilpailuvoittoa saavuttaneella  Salmisella on koossa kolme kakkospaikkaa sekä yksi kolmossija. Erityisesti Espanjassa edukseen esiintynyt Remes on ollut puolestaan kahdesti toinen ja kerran kolmas.

Marko Tarkkala on yltänyt E3-luokassa tähän mennessä parhaimmillaan seitsemänneksi.
 

Uusin numero