Enduron mahtimaa Ranska protestoi – jää sivuun Sixiltä

Ranskan miesten, eli Trophy-joukkue ehdittiin jo hylätä Slovakian kisan kuluessa tuomariston päätöksellä, kun osa kuljettajista oli ajanut kolmantena päivänä väärää reittiä.

Hylätyt kuljettajat palautettiin kuitenkin FIM:n päätöksellä pikapuoliin tulosluetteloon ja näin ollen myös vetoomuksessaan onnistunut Ranska viiletti voittoon.

Se voitto kuitenkin mitätöitiin myöhemmin, kun lopullista päätäntävaltaa pitävä CDI palautti alkuperäisen päätökseen voimaan. Ranskan suoritus hylättiin, Australia nousi mestariksi, Italia toiseksi ja Suomi hienosti kolmanneksi.

Ranskan liittoa (FFM) tapaus korventaa edelleen siksi paljon, että se kertoi maanantaina verkkosivuillaan päätöksestään jättää lähettämättä Trophy-joukkuetta 11.-16. lokakuuta Espanjan Navarrassa ajettavaan ISDE-kisaan.

Ranska on voittanut viimeisestä kahdeksasta Sixistä kuusi. Ranskan liiton mukaan se on lopputulosta enemmän järkyttynyt siitä tavasta, millä farssin piirteitä saanut Slovakian tapaus käsiteltiin ja vietiin monen mutkan kautta maaliin.

Uusin numero