Enduron maailmanmestarille tyly tappio

Eero Remes ajoi enduron MM-sarjassa suvereeniin mestaruuteen ja kokeili kauden jälkeen uutta aluevaltausta, trialia. Remes ajoi hienosti jokamiesluokan voittoon ja siitä innostuneena heitti haasteen lajin moninkertaiselle Suomen mestarille Joa Hindrenille ja enduro-legenda Juha Salmiselle, jolla hänelläkin on kokemusta trialista.

Haastetta varten oli rakennettu kolme jaksoa, joista jo ensimmäisellä oli täysin selvää, ettei Remes voita kilpailua. Hindren oli aivan omaa luokkaansa, eikä Salmisellakaan ollut suurta huolta tappiosta. Järjestys oli Hindren, Salminen ja Remes, jolla oli silminnähden vaikeuksia päästä jaksot kunnialla maaliin.

Yhdellä suurella kivellä vierähti pidempi aika puntaroidessa tilannetta.

”Mitä tässä pitäisi tehdä”, Remes huudahti.

”Laita siitä jalan kanssa keula ilmaan ja hyppää alas. Hyvin se siitä tulee”, vastasi Hindren.

”En mä ole koskaan tehnyt mitään sellaista”, puntaroi Remes, mutta pelimiehen ottein teki työtä käskettyä ja hyppäsi kiveltä alas aplodien saattelemana.

Kyseessä oli leikkimielinen tapahtuma, ja kaikilla oli erittäin hauskaa, mutta kyllähän kisamiehet aina tosissaan ottavat. Remes ei itse kuvitellutkaan voittavansa, eikä myöskään Salminen häviävänsä.

”Kyllähän tämä aika selvää oli, miten tässä tullaan menemään. Eero on kehittynyt trialissa, mutta en pelännyt häviötä, Salminen naureskeli.

Remes suhtautui tappioonsa niin ikään tyynesti, mutta pinnan alla kyti sen verran, että ensi vuonna hän aikoo näyttää.

”Täytyy nyt sanoa, että ehkä tässä taustajoukot ovat lietsoneet enemmän tätä taistelua, sillä en minä Joalle mitään mahda. Täytyy treenata kovaa, niin Salmisen saattaisin jo voittaakin. Nyt oli tosi vaikea keli, kun oli märkää, joten ehkä kuivalla olisin jo lähempänä. Kyllä se on hyvä tavoite voittaa Salminen”, Remes heittää.

Kun kisamiehistä on kyse, niin seuraavaa haastetta jo viriteltiin. Ensi vuonna herrojen on tarkoitus yhdistää enduro ja trial, joista lasketaan yhteistulos. Siinä on haastetta jo Hindrenillekin, joka on kuitenkin ajanut myös motocrossia ja enduroa.

”Siitä tulee mielenkiintoinen kisa. Täytyyköhän alkaa harjoitella enduroa? Eero on kyllä kehittynyt niin paljon trialissa, että ehkä omaa osaamista pitää sitten kehittää endurossa”, Hindren mietisteli.

Uusin numero