Enduron huiput saapuvat jälleen Karjalan Kankaille

Toukokuun lopussa 29.-30.5.2010 samoja polkuja etenevät maan endurokilpailijoiden terävin kärki ”kirkkaat” mielessään, eli kauden päätteeksi nopeimmalle kaulaan ripustettava kultamitali merkkinä Suomen mestaruudesta.

Kilpailu ajetaan normaaleista SM-osakilpailuista poiketen MM-sarjasta tutuksi tulleella formaatilla, joka on hieman enemmän vauhdikkaampaa ja yleisöystävällisempää kuin normaalisti kotimaan sarjassa on totuttu näkemään. Toive tällaiseen on tullut kuljettajilta, lähinnä MM-sarjaa kiertäviltä kuskeilta, jotka haluaisivat kotimaisten kisojen olevan samalla kaavalla tehtyjä kuin muualla Euroopassa.

Suomessa on totuttu tekemään aina kilpailut positiivisesti eri tavalla kuin muualla ja olemme kilpailun järjestäjinä halunneet tuoda lajin helpommin seurattavaksi yleisölle. Tässä onkin jo onnistuttu hyvin, sillä viime vuonna järjestetystä Karjalan Kankailla -endurokilpailusta MC Kitee pokkasi Suomen moottoriliiton myöntämän Vuoden kilpailu -palkinnon. Tätä palkintoa kiteeläiset motoristit lähtevät yhteistyökumppaneineen tälläkin kaudella jahtaamaan.

Karjalan Kankailla SM-enduro ajetaan Kiteellä pääosin Tolosenmäen moottoriratojen alueella. Kilpailu tulee poikkeamaan myös aivan Kiteen keskustan tuntumassa sijaitsevalla soranottoalueella, jossa ajetaan lauantai-iltana lähinnä rallista tuttu supertesti. Iltakilpailussa kaksi kilpailijaa ajaa toisiaan vastaan pudotuskilpailu -periaatteella.

Luvassa on siis huikeita kaksin kamppailuita mies-miestä vastaan. Soranottoalue on valjastettu täysimittaisesti moottoriurheilun käyttöön katsojia unohtamatta, sillä soranottoalueen näkee kokonaisuudessaan yhdellä silmäyksellä. Nähtävää alueella on koko päiväksi, sillä vetonaulana nähdään Suomen paras Freestyle kuljettaja, Jussi Seljas, joka viihdyttää kisakansaa lukuisilla tempuillaan.

Kilpailuun odotetaan 200 – 250 kuljettajaa, mukana ehkä lajin useita MM -mitaleita voittaneita kilpailijoita sekä SM-mitalisteja niin enduron kuin motocrossinkin puolelta. Olisihan hienoa nähdä molempien lajien huippujen kohtaaminen tällä kertaa endurossa. Nyt on siis MM-kuskien aika vastata ”huutoonsa” ja suunnata toukokuussa kohti Kiteetä ja karjalan kankaita!

Uusin numero