Enduron herkkupöytä tarjoilee Päitsiä ja Argentiinan MM:ää

Päijänteen Ympäriajo, eli tuttavallisemmin Päitsi ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Samaan aikaan, joskin varsin erilaisissa olosuhteissa ja maastoissa sekä eri aikavyöhykkeellä Argentiinan San Juanissa pöllytellään enduron MM-sarjan kauden toinen osakilpailuviikonvaihde.

Aina kiehtovaa Päitsiä tarjoutuu tietenkin mainio tilaisuus silmäillä paikan päällä ja siinä sivussa Argentiinan lohkokin hoituu nykyteknologialla näppärästi lähes reaaliaikaisen tulos- sekä mediaseurannan myötä.

Järjestyksessään 78. Päitsi ja
järjestyksessään 2. San Juan

Päitsi ajetaan nyt jo 78. kerran. Upeita perinteitä siis piisaa, mutta Argentiinassakin osataan olla ylpeitä maan järjestyksessään toisesta enduron MM-osakilpailusta.

– Kilpailu keräsi viime vuonna kaikilta tahoilta ja mikä tietenkin tärkeintä, kuljettajilta kiitosta. Se oli menestys, jonka haluamme nyt toistaa, julistaa San Juanin tapahtumia koordinoiva David Eli.

– Saimme kilpailun järjestelyistä tunnustusta myös kansainväliseltä moottoriliitolta FIM:ltä ja voimme olla ylpeitä siitäkin, Eli jatkaa innoissaan.

Etelä-Amerikan tiivistempoinen MM-kiertue käynnistyi vuoden 2012 tapaan viime viikonvaihteessa Chilen Talcassa, jossa suomalaisavaus oli onnistunut.

Juha Salminen ajoi lauantaina E1-luokassa toiseksi ja Matti Seistola kolmanneksi. Eero Remes palasi puolestaan podiumille jälkimmäisenä kisapäivänä kiirehtimällä kolmanneksi pienessä luokassa.

Hallitseva maailmanmestari, ranskalainen Antoine Meo vei nimiinsä molemmat ajopäivät. Meolla on koossa 40, eli 12 pistettä seuraavilla sijoilla tulevia Salmista ja Seistolaa enemmän. Remes on hyvin kuvassa mukana neljä pistettä maanmiehiään jäljessä.

MM-sarjan neljäs suomalaiskuljettaja, E3-luokan vakiokasvo Marko Tarkkala ajoi Talcassa molempina päivinä kymmenenneksi. Honda-kuskin 12 pistettä oikeuttavat sarjassa samaan sijaan.

Viinitarhoista
kuumaisemiin

Läntisessä Argentiinassa sijaitsevan San Juanin kisa käynnistyy perjantai-iltana sikäläistä aikaa klo 20 starttaavalla supertestillä, jonne järjestäjät houkuttelevat viime vuoden tapaan ilmaislipuilla tuhansittain katsojia.

San Juan on tunnettu viinitarhoistaan, mutta karun näköisellä reitillä vehreys vaihtuu paikoittain sinänsä silmiä hivelevään ”kuumaisemaan”.

– Kuten viime vuonna, järjestelyt on hoidettu täällä jälleen mallikelpoisesti. Kisajärjestäjien ja paikallisen väestön vahva motivaatio toteuttaa hieno tapahtuma on silmiinpistävää, kehuu FIM:n nimeämä kilpailun päällikkö Pedro Marino.

Monessa mukana ollut Marino kuvailee taatusti pölyistä reittiä äärimmäisen vaativaksi.

– Reitti on hieman lyhyempi viime vuoteen verrattuna, mutta se on samalla huomattavasti teknisempi. Olen varma siitä, että kuljettajille on edessään todella raju kisa.
 

Uusin numero