Endurolegendan hyppy tuntemattomaan

Enduron 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen osallistuu rallicrossin SM-sarjan kaikkiin viiteen osakilpailuun kaudella 2017. Salminen tulee kisaamaan SRC eli Super Ralli Cross -luokassa Flying Low Motorsport -tiimissä.
 
”Tiimi kysyi mua ihan suoraan, että olisiko kiinnostusta tällaiseen projektiin lähteä. Vaikea tietysti oli mihinkään sarjaan ensin sitoutua, mutta homma oli sen verran houkutteleva. Ei mua noihin autohommiin tarvitse hirveästi houkutella, että lähden mukaan”, Salminen naurahtaa.
 
Juha Salminen on maailman menestynein endurokuljettaja, joka on saavuttanut RR-legenda Giocomo Agostinin jälkeen eniten moottoripyörälajien maailmanmestaruuksia.
 
Menestystä 13 henkilökohtaisen enduron maailmanmestaruustittelin ja seitsemän joukkuemaailmanmestaruuden verran saalistanut Salminen lähtee kauteen realistisin tulosodotuksin.
 
”Aika vaikeahan on vetää mitään tiukkoja odotuksia, mutta jos nyt peilaa siihen, mitä autolla on tehty ja mitä auto on ja mitä tiimi on, niin ihan hyvät mahdollisuudet on pärjätä. Sehän ei ole sitten kuin itsestä kiinni. Mutta sen aika näyttää. Kunhan pääsee nyt ekan kerran ajamaan. Katsotaan mitä siitä tulee, mutta kaikkeni tietysti yritän.”
 
Viisi osakilpailua käsittävä rallicrossin SM-sarja käynnistyy Hyvinkäältä 27. toukokuuta.
 
Rallicrossin SM-kausi 2017
 
27.5. Hyvinkää
17.6. Honkajoki
8.7. Kaanaa
19.8. Jalasjärvi
23.9. Kouvola
 
 

Uusin numero