Enduroässä Aholalla raju harjoituskuuri Espanjassa

Kivenkovaan enduro 2-luokkaan ensi kaudeksi lajin seitsenkertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen ja kumppaneiden rinnalle siirtyvä Ahola on vetänyt rajua harjoituskuuria Espanjan Gironassa yhdessä treenikaverinsa Jordi Figuerasin kanssa.

– Ollaan käyty fillarilenkeillä, uimassa ja pyörälläkin on ajettu niin pirusti viisi päivää putkeen, että olen ihan katkipoikki ja puhki, kuvaili Ahola.

Ahola lähtee ensi kauteen täysin uudella Honda-pyörällä, jonka osalta
erityisesti ruisku ja iskarit vaativat paljon testitöitä.

– Testasin perjantaina kisapyörääni Figuerasin omalla extremetestillä, mutta ajamisesta ei tullut oikein mitään, kun paukut olivat niin loppu.
Aholalle jää aikaa toipua rajusta rääkistä vain reilu vuorokausi, sillä hallienduron maailmancupin kauden neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu odottaa vuoroaan sunnuntai-iltana Barcelonassa.

– Toivottavasti palaudun sunnuntaiksi, tai muuten Barcelonassa voi olla vaikeaa. Teen vielä palauttavan harjoituksen uimahallissa ja huilaan koko lauantain keräten voimia sunnuntain kisaan.

Ahola on maailmancupin yhteispisteissä kuudentena Sheffieldissä, Genovassa ja viimeksi kolme viikkoa sitten Vigossa ajettujen osakilpailujen jälkeen.

Puolalainen KTM-kuljettaja Tadeusz Blazusiak varmisti mestaruuden jo Vigossa. Hallienduron erikoismies on voittanut tähän mennessä kauden kaikki yhdeksän finaalierää.

– Tuomo Turtiainen kävi täällä paikan päällä testaamassa iskareita kanssani kahden päivän ajan. Kaikki on jo nyt pyörän osalta paljon paremmin kuin Vigossa, mutta onhan tässä vielä töitä jäljellä. Ensi viikosta alkaen on taas tiedossa erinäisiä testejä lisää tiimini kanssa, kertoi Ahola.

Uusin numero